Community discussions

 
ik3umt
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 248
Joined: Tue Jul 08, 2014 3:58 pm

Bricked mAP lite ?

Tue Feb 19, 2019 12:31 pm

mAP lite in endless loop boot
No way to enter any config mode , net boot neither
Tried all reset button timings
https://youtu.be/rTW3B6RjiIY

Any idea other than waste bin ?
 
Reinis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 67
Joined: Wed Jan 02, 2019 12:14 pm
Location: Latvia
Contact:

Re: Bricked mAP lite ?

Tue Feb 19, 2019 1:13 pm

mAP lite in endless loop boot
Please use the Netinstall utility to reinstall the device: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Netinstall

Please try to follow these steps to load the backup bootloader:
1) Power your device off;
2) Press and hold reset button;
3) Power device on;
4) Hold reset button pressed until you see the device in Netinstall

Please try to follow these steps to load the primary bootloader:
1) Power your device off;
2) Power device on;
3) Press and hold reset button;
4) Hold reset button pressed until you see the device in Netinstall

Please try to Netinstall any other router, just to be sure that Netinstall is properly configured.

If you do not succeed, then make sure that your Netinstall and computer configuration fits these pre-requisites: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:N ... on_process

If you are sure that all pre-requisites are met but you still cannot detect any RouterBOARD in Netinstall, then please provide screenshots showing your computer and Netinstall settings and simple network diagram showing how the router is connected to your computer during Netinstall process.
 
ik3umt
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 248
Joined: Tue Jul 08, 2014 3:58 pm

Re: Bricked mAP lite ?

Thu Feb 21, 2019 9:25 am

Sorry I've written net boot , I mean netinstall .....

No way to put it in netinstall mode , or better, Netinstall software (I use succesfully with other RB) doesn't see the device , no matter which button reset timing.

mAPlite ethernet is directly connected to PC ethernet

I think all is happened with the new out of the box mAPlite, set in caps mode and something wrong while automatically upgrading firmware once AP was detected by cAPs manager...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests