Community discussions

MikroTik App
 
ComNet
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Wed Mar 06, 2019 3:05 pm

How to find the MAC Address from device via Winbox?? [Damaged label]

Mon Jun 03, 2019 4:15 pm

I need help!! I'm slowly learning the Winbox, then i accessed remotely the device, but physically is with damaged label, then where find the MAC Address from this device?? Any command to find the physical MAC Address?
 
maxsaf
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 71
Joined: Tue Mar 06, 2018 8:47 pm

Re: How to find the MAC Address from device via Winbox?? [Damaged label]

Mon Jun 03, 2019 5:38 pm

Can you see that mac in Winbox -> Neighbors -> Refresh ???
Also Wireshark should helps
 
ComNet
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Wed Mar 06, 2019 3:05 pm

Re: How to find the MAC Address from device via Winbox?? [Damaged label]

Tue Jun 04, 2019 4:27 pm

Can you see that mac in Winbox -> Neighbors -> Refresh ???
Also Wireshark should helps
Neighbors only works when is connected to my machine / router. The device with damaged label is in the tower and can't be removed. I can access the device remotely only via Winbox / browser. Wireshark don't work here. Any idea?
 
Sob
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 6517
Joined: Mon Apr 20, 2009 9:11 pm

Re: How to find the MAC Address from device via Winbox?? [Damaged label]

Tue Jun 04, 2019 5:15 pm

If you can get in, then "/interface print" will show current MAC addresses and if they were changed, "/interface ethernet print detail" will also show original ones.
Excessive quoting is useless and annoying. If you use it, please consider if you could do without it.
 
maxsaf
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 71
Joined: Tue Mar 06, 2018 8:47 pm

Re: How to find the MAC Address from device via Winbox?? [Damaged label]

Tue Jun 04, 2019 5:16 pm


Neighbors only works when is connected to my machine / router.
Nope. It works if you have L2 connection, no matter how far you are. Same for mac telnet. If your traceroute shows 0 hops between your pc and device - it is L2 connection. if you have access to every single device between you and router - you can create your own vlan or EoIP/VPLS tunnel and get L2 connection between your PC and your router.

PS: if you have Winbox access why you need something else?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 36 guests