Page 1 of 1

[hAP ac2] None of ethernet port work

Posted: Thu Aug 22, 2019 4:18 pm
by karnasw
Hi, I have problem with hAP ac2. None of ethernet port working, Windows don't see cable is connected. I checked board and there is nothing burned on it. Where should I search for a problem? I will try to connect board with UART, but maybe there is some part on board that I can check first?

PWR led is on, USR too.

Re: [hAP ac2] None of ethernet port work

Posted: Thu Aug 22, 2019 5:09 pm
by Elans
Is there any LED activity (blinking) when you attempt to go in Netinstall mode (press and hold reset button and then apply power)?

Re: [hAP ac2] None of ethernet port work

Posted: Thu Aug 22, 2019 5:47 pm
by karnasw
No there is no led activity on ports with netinstall.

Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka

Re: [hAP ac2] None of ethernet port work

Posted: Thu Aug 22, 2019 7:00 pm
by Exiver
In our provisioning process some hap ac lites and recently a few hap ac 2s were "bricked" after installing them via Flashfig. They showed the same behavior (LEDs not showing up, sometimes the ethernet link flaps sometimes you do not see anything from the device when connected to either a switch or directly to a computer)

The trick is to setup netinstall correctly (see wiki) - sometimes you need to try an older netinstall version (for example 6.42.9 netinstall works flawlessy for us for all devices, but newer versions sometimes mess things up) and press reset while powering on the device. I would suggest to hold the reset button for at least 30 seconds, then release it and wait (!). Sometimes the devices take up to 3 or 4 minutes until they finally show up in netinstall.

Re: [hAP ac2] None of ethernet port work

Posted: Thu Aug 22, 2019 7:54 pm
by karnasw
Tried 6.42.9 version, set IP 192.168.88.2, mask 255.255.255.0, gate 192.168.88.1, DNS 192.168.88.1, netbooting 192.168.88.3, I was holding the button for 30 sec. and after release waited over 5 minutes. Nothing showed up.

User led turning on and off every 5 seconds.
Edit:
I connected UART. This is what I've got. Looped every 5 seconds:

Format: Log Type - Time(microsec) - Message - Optional Info
Log Type: B - Since Boot(Power On Reset),  D - Delta,  S - Statistic
S - QC_IMAGE_VERSION_STRING=BOOT.BF.3.1.1-00096
S - IMAGE_VARIANT_STRING=DAABANAZA
S - OEM_IMAGE_VERSION_STRING=CRM
S - Boot Config, 0x00000021
S - Core 0 Frequency, 0 MHz
B -       261 - PBL, Start
B -      1339 - bootable_media_detect_entry, Start
B -      1679 - bootable_media_detect_success, Start
B -      1693 - elf_loader_entry, Start
B -      5069 - auth_hash_seg_entry, Start
B -      7212 - auth_hash_seg_exit, Start
B -    572129 - elf_segs_hash_verify_entry, Start
B -    687342 - PBL, End
B -    687366 - SBL1, Start
B -    775703 - pm_device_init, Start
D -         6 - pm_device_init, Delta
B -    777215 - boot_flash_init, Start
D -     45698 - boot_flash_init, Delta
B -    827105 - boot_config_data_table_init, Start
D -      3837 - boot_config_data_table_init, Delta - (419 Bytes)
B -    834319 - clock_init, Start
D -      7554 - clock_init, Delta
B -    846395 - CDT version:2,Platform ID:8,Major ID:1,Minor ID:0,Subtype:0
B -    849884 - sbl1_ddr_set_params, Start
B -    854871 - cpr_init, Start
D -         2 - cpr_init, Delta
B -    859363 - Pre_DDR_clock_init, Start
D -         4 - Pre_DDR_clock_init, Delta
D -     13147 - sbl1_ddr_set_params, Delta
B -    873064 - pm_driver_init, Start
D -         2 - pm_driver_init, Delta
B -    944096 - sbl1_wait_for_ddr_training, Start
D -        30 - sbl1_wait_for_ddr_training, Delta
B -    959928 - Image Load, Start
D -    143600 - QSEE Image Loaded, Delta - (267732 Bytes)
B -   1104028 - Image Load, Start
D -      1447 - SEC Image Loaded, Delta - (2048 Bytes)
B -   1114441 - Image Load, Start
D -     15850 - APPSBL Image Loaded, Delta - (27608 Bytes)
B -   1130710 - QSEE Execution, Start
D -        58 - QSEE Execution, Delta
B -   1136836 - SBL1, End
D -    451582 - SBL1, Delta
S - Flash Throughput, 1852 KB/s  (297807 Bytes,  160719 us)
S - DDR Frequency, 537 MHz

Format: Log Type - Time(microsec) - Message - Optional Info
Log Type: B - Since Boot(Power On Reset),  D - Delta,  S - Statistic
S - QC_IMAGE_VERSION_STRING=BOOT.BF.3.1.1-00096
S - IMAGE_VARIANT_STRING=DAABANAZA
S - OEM_IMAGE_VERSION_STRING=CRM
S - Boot Config, 0x00000021
S - Core 0 Frequency, 0 MHz
B -       261 - PBL, Start
B -      1339 - bootable_media_detect_entry, Start
B -      1679 - bootable_media_detect_success, Start
B -      1693 - elf_loader_entry, Start
B -      5069 - auth_hash_seg_entry, Start
B -      7212 - auth_hash_seg_exit, Start
B -    572129 - elf_segs_hash_verify_entry, Start
B -    687340 - PBL, End
B -    687365 - SBL1, Start
B -    775702 - pm_device_init, Start
D -         6 - pm_device_init, Delta
B -    777214 - boot_flash_init, Start
D -     45700 - boot_flash_init, Delta
B -    827105 - boot_config_data_table_init, Start
D -      3838 - boot_config_data_table_init, Delta - (419 Bytes)
B -    834323 - clock_init, Start
D -      7568 - clock_init, Delta
B -    846411 - CDT version:2,Platform ID:8,Major ID:1,Minor ID:0,Subtype:0
B -    849899 - sbl1_ddr_set_params, Start
B -    854885 - cpr_init, Start
D -         2 - cpr_init, Delta
B -    859376 - Pre_DDR_clock_init, Start
D -         4 - Pre_DDR_clock_init, Delta
D -     13145 - sbl1_ddr_set_params, Delta
B -    873075 - pm_driver_init, Start
D -         2 - pm_driver_init, Delta
B -    944043 - sbl1_wait_for_ddr_training, Start
D -        30 - sbl1_wait_for_ddr_training, Delta
B -    959654 - Image Load, Start
D -    143453 - QSEE Image Loaded, Delta - (267732 Bytes)
B -   1103607 - Image Load, Start
D -      1443 - SEC Image Loaded, Delta - (2048 Bytes)
B -   1114009 - Image Load, Start
D -     15829 - APPSBL Image Loaded, Delta - (27608 Bytes)
B -   1130257 - QSEE Execution, Start
D -        58 - QSEE Execution, Delta
B -   1136385 - SBL1, End
D -    451132 - SBL1, Delta
S - Flash Throughput, 1854 KB/s  (297807 Bytes,  160552 us)
S - DDR Frequency, 537 MHz

Format: Log Type - Time(microsec) - Message - Optional Info
Log Type: B - Since Boot(Power On Reset),  D - Delta,  S - Statistic
S - QC_IMAGE_VERSION_STRING=BOOT.BF.3.1.1-00096
S - IMAGE_VARIANT_STRING=DAABANAZA
S - OEM_IMAGE_VERSION_STRING=CRM
S - Boot Config, 0x00000021
S - Core 0 Frequency, 0 MHz
B -       261 - PBL, Start
B -      1339 - bootable_media_detect_entry, Start
B -      1679 - bootable_media_detect_success, Start
B -      1693 - elf_loader_entry, Start
B -      5069 - auth_hash_seg_entry, Start
B -      7212 - auth_hash_seg_exit, Start
B -    572129 - elf_segs_hash_verify_entry, Start
B -    687293 - PBL, End
B -    687317 - SBL1, Start
B -    775653 - pm_device_init, Start
D -         6 - pm_device_init, Delta
B -    777166 - boot_flash_init, Start
D -     45687 - boot_flash_init, Delta
B -    827044 - boot_config_data_table_init, Start
D -      3837 - boot_config_data_table_init, Delta - (419 Bytes)
B -    834259 - clock_init, Start
D -      7566 - clock_init, Delta
B -    846346 - CDT version:2,Platform ID:8,Major ID:1,Minor ID:0,Subtype:0
B -    849835 - sbl1_ddr_set_params, Start
B -    854821 - cpr_init, Start
D -         2 - cpr_init, Delta
B -    859313 - Pre_DDR_clock_init, Start
D -         4 - Pre_DDR_clock_init, Delta
D -     13146 - sbl1_ddr_set_params, Delta
B -    873013 - pm_driver_init, Start
D -         2 - pm_driver_init, Delta
B -    943990 - sbl1_wait_for_ddr_training, Start
D -        30 - sbl1_wait_for_ddr_training, Delta
B -    959608 - Image Load, Start
D -    143454 - QSEE Image Loaded, Delta - (267732 Bytes)
B -   1103560 - Image Load, Start
D -      1443 - SEC Image Loaded, Delta - (2048 Bytes)
B -   1113967 - Image Load, Start
D -     15830 - APPSBL Image Loaded, Delta - (27608 Bytes)
B -   1130215 - QSEE Execution, Start
D -        58 - QSEE Execution, Delta
B -   1136340 - SBL1, End
D -    451133 - SBL1, Delta
S - Flash Throughput, 1854 KB/s  (297807 Bytes,  160550 us)
S - DDR Frequency, 537 MHz

Format: Log Type - Time(microsec) - Message - Optional Info
Log Type: B - Since Boot(Power On Reset),  D - Delta,  S - Statistic
S - QC_IMAGE_VERSION_STRING=BOOT.BF.3.1.1-00096
S - IMAGE_VARIANT_STRING=DAABANAZA
S - OEM_IMAGE_VERSION_STRING=CRM
S - Boot Config, 0x00000021
S - Core 0 Frequency, 0 MHz
B -       261 - PBL, Start
B -      1339 - bootable_media_detect_entry, Start
B -      1679 - bootable_media_detect_success, Start
B -      1693 - elf_loader_entry, Start
B -      5069 - auth_hash_seg_entry, Start
B -      7212 - auth_hash_seg_exit, Start
B -    572129 - elf_segs_hash_verify_entry, Start
B -    687342 - PBL, End
B -    687366 - SBL1, Start
B -    775703 - pm_device_init, Start
D -         6 - pm_device_init, Delta
B -    777215 - boot_flash_init, Start
D -     45687 - boot_flash_init, Delta
B -    827094 - boot_config_data_table_init, Start
D -      3837 - boot_config_data_table_init, Delta - (419 Bytes)
B -    834309 - clock_init, Start
D -      7551 - clock_init, Delta
B -    846382 - CDT version:2,Platform ID:8,Major ID:1,Minor ID:0,Subtype:0
B -    849870 - sbl1_ddr_set_params, Start
B -    854857 - cpr_init, Start
D -         2 - cpr_init, Delta
B -    859350 - Pre_DDR_clock_init, Start
D -         4 - Pre_DDR_clock_init, Delta
D -     13148 - sbl1_ddr_set_params, Delta
B -    873050 - pm_driver_init, Start
D -         2 - pm_driver_init, Delta
B -    944056 - sbl1_wait_for_ddr_training, Start
D -        30 - sbl1_wait_for_ddr_training, Delta
B -    959890 - Image Load, Start
D -    143633 - QSEE Image Loaded, Delta - (267732 Bytes)
B -   1104022 - Image Load, Start
D -      1446 - SEC Image Loaded, Delta - (2048 Bytes)
B -   1114434 - Image Load, Start
D -     15853 - APPSBL Image Loaded, Delta - (27608 Bytes)
B -   1130706 - QSEE Execution, Start
D -        58 - QSEE Execution, Delta
B -   1136830 - SBL1, End
D -    451574 - SBL1, Delta
S - Flash Throughput, 1852 KB/s  (297807 Bytes,  160751 us)
S - DDR Frequency, 537 MHz

Re: [hAP ac2] None of ethernet port work

Posted: Mon Aug 26, 2019 10:50 am
by karnasw
Hi, I have probably broken gigabit ethernet transformer lcz5q4za 1710. Is there any chance to get it somewhere?

Re: [hAP ac2] None of ethernet port work

Posted: Mon Aug 26, 2019 11:46 am
by SiB
Write to https://www.cdr.pl/k381,czesci-serwisowe.html, This distributor fix me few MikroTik in old days. They can give you a hint.

Re: [hAP ac2] None of ethernet port work

Posted: Mon Aug 26, 2019 11:56 am
by karnasw
Thanks, will try.

Edit:
Not available in cdr.pl.

Re: [hAP ac2] None of ethernet port work

Posted: Sat Aug 31, 2019 5:39 pm
by karnasw
Can someone say what capacity have capacitors selected with cirlces? One under sticker (ethernet capacitor) looks like this one near power socket.

Image

Re: [hAP ac2] None of ethernet port work

Posted: Tue Oct 08, 2019 12:07 pm
by SiB
Contact with a hardware repair at: ATS Radom or http://wirelesslan.pl