Page 1 of 1

RB962UiGS-5HacT2HnT - Ubiquiti Unifi UAP-AC-IW

Posted: Tue Sep 03, 2019 6:04 am
by erakis
Hi,

I have a hAP ac (RB962UiGS-5HacT2HnT). Hi, I recently bough an access point (Unifi UAP_AC-IW AC) but once I connected it to the port 5 on the Mikrotik i saw no light (led) or activity on the unifi.

I use two cable, both of them test with a cable test and all pins are OK.

On the Mikrotik console I set the PoE Out to "Auto On" and also on "Forced On", but still nothing on the Unifi.

On the Mikrotik log I'm seeing there line

Code: Select all

ether5 detected poe-out status: wait_for_load
ether5 detected poe-out status: on
ether5 detected poe-out status: wait_for_load
ether5 detected poe-out status: on
ether5 detected poe-out status: wait_for_load
ether5 detected poe-out status: on

I'm starting to wonder if this would not be a PoE incompatibility problem between the hAP ac and the unifi ?

Is it supposed to work or do I need to by an additional PoE adapter ?

Best regards,
Martin

Re: RB962UiGS-5HacT2HnT - Ubiquiti Unifi UAP-AC-IW

Posted: Tue Sep 03, 2019 7:29 am
by Elans
What are the "Ubiquiti Unifi UAP-AC-IW" PoE-in specification/requirements?

Note that hAP ac PoE-out provides only "Passive PoE".

PoE in input Voltage: 11-57 V
PoE out: Passive PoE


https://mikrotik.com/product/RB962UiGS-5HacT2HnT

Re: RB962UiGS-5HacT2HnT - Ubiquiti Unifi UAP-AC-IW

Posted: Tue Sep 03, 2019 1:58 pm
by LSan83

On the Mikrotik console I set the PoE Out to "Auto On" and also on "Forced On", but still nothing on the Unifi.

I'm starting to wonder if this would not be a PoE incompatibility problem between the hAP ac and the unifi ?

Is it supposed to work or do I need to by an additional PoE adapter ?
No, it can't work. Hap AC output is passive POE and the Ubiquiti access point need active 802.3at PoE+. You need to buy an additional POE adapter.

Re: RB962UiGS-5HacT2HnT - Ubiquiti Unifi UAP-AC-IW

Posted: Tue Sep 03, 2019 3:26 pm
by erakis
Hi,

At the office I have a Ubiquiti TOUGH Switch (https://www.amazon.com/Ubiquiti-TOUGHSw ... B00HXT8QKC). I configure a port with 48v and it work perfectly. @LSan83 you seem to be right ;)

@LSan83: I talk with ubiquity by chat yesterday but their service is pretty ordinary. Can you tell me if a PoE like those could do the job
* POE-48-24W-G ?
* https://www.walmart.ca/en/ip/Ubiquiti-N ... 530PRIN6O0
* http://converbit.ca/poe-48v-24w-gigabit ... c-upoe-af/

Thank you so much