Community discussions

MikroTik App
 
feovo
just joined
Topic Author
Posts: 19
Joined: Fri Nov 08, 2013 1:53 pm

POE Problem with Omnitik 5ac

Wed Mar 25, 2020 12:14 am

hi
I buy one omnitik 5 ac and 4 units of SXT 5 ac. pluged in poe in 1st port of omnitik and its works fine, but when i pluged the eathernet cable (1 meter) from omnitik to SXT 5 there is no Power ,
try all 4 sxt units and its same no power, but if i plug poe direct from adapter sxt works fine.running latest ROS , and powering omnitik with 48v 2A cisco power adapter. please help to sort this out.
 
cdemers
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 188
Joined: Sun Feb 26, 2006 3:32 pm
Location: Canada
Contact:

Re: POE Problem with Omnitik 5ac

Wed Mar 25, 2020 12:20 am

There is two different models, did you purchase the poe model?

Sent from my SM-A520W using Tapatalk

 
feovo
just joined
Topic Author
Posts: 19
Joined: Fri Nov 08, 2013 1:53 pm

Re: POE Problem with Omnitik 5ac

Wed Mar 25, 2020 12:23 am

There is two different models, did you purchase the poe model?

Sent from my SM-A520W using Tapatalk
Really i was not aware of that how i can check that ?
 
feovo
just joined
Topic Author
Posts: 19
Joined: Fri Nov 08, 2013 1:53 pm

Re: POE Problem with Omnitik 5ac

Wed Mar 25, 2020 2:48 pm

Please help me .

how i can identify that i have poe version or not , because on mikrotik website manual says omnitik is with poe output.
 
matiss
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 9
Joined: Fri Dec 30, 2016 10:13 am

Re: POE Problem with Omnitik 5ac  [SOLVED]

Wed Mar 25, 2020 3:03 pm

By the name/product code - /system routerboard print
RBOmniTikU-5HnD - OmniTIK 5 whitout PoE
RBOmniTikUPA-5HnD - OmniTIK 5 PoE with PoE
RBOmniTikG-5HacD - OmniTIK 5 ac whitout PoE
RBOmniTikPG-5HacD OmniTIK 5 PoE ac with PoE
 
feovo
just joined
Topic Author
Posts: 19
Joined: Fri Nov 08, 2013 1:53 pm

Re: POE Problem with Omnitik 5ac

Wed Mar 25, 2020 10:45 pm

By the name/product code - /system routerboard print
RBOmniTikU-5HnD - OmniTIK 5 whitout PoE
RBOmniTikUPA-5HnD - OmniTIK 5 PoE with PoE
RBOmniTikG-5HacD - OmniTIK 5 ac whitout PoE
RBOmniTikPG-5HacD OmniTIK 5 PoE ac with PoE
i was not aware of this thing so i buy
RBOmniTikG-5HacD - OmniTIK 5 ac whitout PoE
is there any solution or i have to put a jumper from Poe in to lan ports for power up my SXT 5ac units.
 
mistry7
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1395
Joined: Tue Oct 13, 2009 11:57 am
Location: Germany

Re: POE Problem with Omnitik 5ac

Wed Mar 25, 2020 11:16 pm

By the name/product code - /system routerboard print
RBOmniTikU-5HnD - OmniTIK 5 whitout PoE
RBOmniTikUPA-5HnD - OmniTIK 5 PoE with PoE
RBOmniTikG-5HacD - OmniTIK 5 ac whitout PoE
RBOmniTikPG-5HacD OmniTIK 5 PoE ac with PoE
i was not aware of this thing so i buy
RBOmniTikG-5HacD - OmniTIK 5 ac whitout PoE
is there any solution or i have to put a jumper from Poe in to lan ports for power up my SXT 5ac units.
Send back and buy needed device

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 82 guests