Community discussions

MikroTik App
 
indrafreaks71
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Wed May 27, 2020 4:30 pm

POE OUT issue on ether5 rb760igs (no power)

Wed May 27, 2020 5:00 pm

Hello,
I have a cap ac2 connected on ether-5 on rb760igs. the cap ac2 is powered by the POE of this port (default poe setting is forced on). All was working fine
After power loss today my cap ac2 did'nt power on.

no power on poe out ether-5 on rb760igs (red led not on), but the settings on ether 5 poe show powered on

I retrieved the POE injector provided with the cap ac2 and connected it.
The cap ac2 started working.

any solution for this issue ?
[admin@RBSUKASIRNAHOTSPOT] > /interface ethernet poe print 
 # NAME                                           POE-OUT   POE-VOLTAGE POE-PRIORITY POWER-CYCLE-PING-ENABLED POWER-CYCLE-INTERVAL                                          
 0 ether5-depan                                   forced-on                       10 no                       none                                                          
[admin@RBSUKASIRNAHOTSPOT] > 
health.png
poe issue.png
photo6231197523394013547.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
Kanta
just joined
Posts: 3
Joined: Tue May 15, 2018 7:54 pm

Re: POE OUT issue on ether5 rb760igs (no power)

Wed May 27, 2020 5:43 pm

Enable poe in long cable on the cap.

/interface ethernet poe settings
set ether1-poe-in-long-cable=yes
 
MrSmersh
just joined
Posts: 3
Joined: Thu Jun 25, 2020 1:14 am

Re: POE OUT issue on ether5 rb760igs (no power)

Sun Jun 28, 2020 3:42 am

Had same problem...
Spend a week on it (it was a bit more annoying)
If a power cycle does not help.

Solution:
  • make all the good settings (forced on etc)
  • connect your poe client
  • shutdown the router (maybe a reboot before )
  • unplug the router
  • drink a coffee/tea etc
  • plug the router
  • enjoy
Still Mikrotik peoples, improper shutdown should not do something like these.... Because even if possible at UPS shutdown signal to be notified the router to shutdown, when power on network should be the first up.
 
indrafreaks71
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Wed May 27, 2020 4:30 pm

Re: POE OUT issue on ether5 rb760igs (no power)

Sun Jun 28, 2020 12:20 pm

Had same problem...
Spend a week on it (it was a bit more annoying)
If a power cycle does not help.

Solution:
  • make all the good settings (forced on etc)
  • connect your poe client
  • shutdown the router (maybe a reboot before )
  • unplug the router
  • drink a coffee/tea etc
  • plug the router
  • enjoy
Still Mikrotik peoples, improper shutdown should not do something like these.... Because even if possible at UPS shutdown signal to be notified the router to shutdown, when power on network should be the first up.
Hi, sorry for late reply.
After follow your steps the poe out it's working again (the red led is on again)
Thanks
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Who is online

Users browsing this forum: YaCy [Bot] and 30 guests