Community discussions

MikroTik App
 
Petzl
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 211
Joined: Sun Jun 30, 2013 12:14 pm

More broken NEW mikrotik hardware than other years?

Mon Nov 30, 2020 11:21 pm

This year we had many more Mikrotik devices that don't work out of the box, or stops working with in a year.

Not working out of the box :
Omnitik : 5 devices where the POE out is not working (did solder them trough to fix it)
SXT SQ : 2 devices that can only receive and can not transmit wireless data. (those went into the Bin)

Working but failed within a year:
Omnitik : 3 devices where the RF power amplifier gave short-circuit on the 5V of 3V3 lines (no lights on the device, PCB getting hot and making a buzzing sound)
on these last devices i removed 1 or 2 RF amplifiers, see picture
omnitik.JPEG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
SiB
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1314
Joined: Sun Jan 06, 2013 11:19 pm
Location: Poland

Re: More broken NEW mikrotik hardware than other years?

Mon Nov 30, 2020 11:31 pm

Some people have problems with NEW RB like SXTR/LHGR and theyr SIM SLOT.
MikroTik itself often ask them to use a transparent office tape on back sim card :D

Some SXTR not activate LEDs, even system reset-default... only NetInstall enable them after reset to defaults. But this is just a wrong software out-of-box.
MTCNA + MTCRE + MTCINE | ~600 users at ~150 RouterBoards in EMEA | Telegram: @SiB_PL
WinBox Tip: F6 works as ALT+TAB | Gliffy.com - free network schematic | prnt.sc - free ScreenShot software
I back from vacation and try answer at LTE posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 46 guests