Community discussions

MikroTik App
 
myso
newbie
Topic Author
Posts: 29
Joined: Wed Oct 21, 2009 8:26 pm

802.11n compatibility issues? SOLVED

Tue Nov 03, 2009 10:03 am

Hi all,

i wonder if anybody can help me. I'm running a RB433AH (ROS 4.2) as my home router/wifi AP. I use one R52 miniPCI card in b/g mode, which is running fine. Now I bought a new piece, the R52N (2x 5dbi indoor antennas attached), because I whish to connect with my new DELL Latitude E6400 laptop (Intel Wifi Link 5300 802.11 a/b/g/n 3X3) using the 802.11n protocol. Both cards in my RB are running 2.4GHz band. I'm not able to connect to the N network, because of this errors (Wireless debug log):

Image

I'm not sure how to set the R52N card to work properly, coul'd you help me, please? thx to the whole support team and the community
Last edited by myso on Thu Nov 12, 2009 11:14 am, edited 1 time in total.
 
myso
newbie
Topic Author
Posts: 29
Joined: Wed Oct 21, 2009 8:26 pm

Re: 802.11n compatibility issues?

Thu Nov 05, 2009 1:46 am

No answer? Come on, people!!!
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3441
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: 802.11n compatibility issues?

Fri Nov 06, 2009 3:20 pm

please make the support output file and send it to support@mikrotik.com
 
myso
newbie
Topic Author
Posts: 29
Joined: Wed Oct 21, 2009 8:26 pm

Re: 802.11n compatibility issues?

Thu Nov 12, 2009 11:13 am

Issue solved:

I have reconfigured the security profile according to this statement (source:http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=316824):
...in order to get N speeds, you must use AES.
And I'm finally able to use the 802.11n network!

Here you can see some measurement outputs:

Image
Image
Image

Now I wonder how to raise the transmit speeds?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests