Community discussions

MikroTik App
 
bigmaster
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Wed Nov 25, 2009 12:57 am

Strange problem setting up 450G

Wed Nov 25, 2009 1:08 am

This is my first attempt at MikroTik products. I have a 450G that is mainly going to act as a firewall with some bandwidth shaping.

It currently has 1 server behind it that is pushing about 40mbps of bandwidth.

I have few rules to, open port 80 and 21 and close everything else, seems to be working fine, except every once in a while, the server becomes unavailable, and disabling firewall rules doesn't do anything, I can't even ping the server from inside microtik. the only solution is to restart mikrotik!

First thought was maybe some logs fillup the memory/flash and causes this, but I verified that available resources stay at:

cpu 20% usage
ram 230mb available
hard 470mb available

any suggestions to where to start looking?

Thanks in advance
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: Strange problem setting up 450G

Wed Nov 25, 2009 12:25 pm

first of - try upgrading to newest version, if problem persist, check parts you have set up.

if possible disable one by one to see if problem goes away, so after that you can check what part is not working properly.
 
JJOliver998
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 85
Joined: Wed May 13, 2009 11:48 am

Re: Strange problem setting up 450G

Wed Nov 25, 2009 4:06 pm

Hi, I have a couple of RB450G's that I'm playing with.

I'm normally running at very low CPU % but still the devices do get very hot.

Check it out from system -> health

of from console system health print.

See if your cooking!
 
bigmaster
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Wed Nov 25, 2009 12:57 am

Re: Strange problem setting up 450G

Sat Nov 28, 2009 8:46 am

Temperature is usually around 44C - I have since disabled the main firewall rules that dropped traffic on unauthorized ports. so far, no problems after 3 days. So it is related to the firewall setup. Going to add the rule again and see if I can pin point it on the rule itself. Thank you :)
 
RK
Long time Member
Long time Member
Posts: 560
Joined: Tue Nov 21, 2006 11:22 am
Location: Winnipeg, Canada and Central America

Re: Strange problem setting up 450G

Sun Nov 29, 2009 9:37 am

I'm normally running at very low CPU % but still the devices do get very hot.
Yes, they do get hot, but they appear to be designed for that.
 
dnyl
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 57
Joined: Thu Jan 07, 2010 2:57 am
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Re: Strange problem setting up 450G

Fri Jun 18, 2010 12:45 pm

Hi All!

I have problenm with our two new 450G.

When i power up the boards, thats aren't booting.
The serial console is write this:
RouterBOOT booter 2.23

RouterBoard 450G

CPU frequency: 680 MHz
Memory size: 256 MB


RouterBOOT booter 2.23

RouterBoard 450G

CPU frequency: 680 MHz
Memory size: 256 MB


RouterBOOT booter 2.23

RouterBoard 450G

CPU frequency: 680 MHz
Memory size: 256 MB
How can I fix it the problem?

Thanks a lot
Daniel
 
aaa
Member
Member
Posts: 458
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:54 am
Location: Latvia, Baltezers

Re: Strange problem setting up 450G

Fri Jun 18, 2010 4:03 pm

What PSU you use? Is it blue LED stable on?
 
dnyl
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 57
Joined: Thu Jan 07, 2010 2:57 am
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Re: Strange problem setting up 450G

Mon Jun 21, 2010 11:55 pm

Solved.

Who is online

Users browsing this forum: 2jarek and 22 guests