Community discussions

MikroTik App
 
get2guy
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Fri Apr 09, 2010 8:50 pm

New RB1100

Tue Jun 22, 2010 11:14 am

Hi all

Can someone tell me how to configure an RB1100?

Do i must use the console port? or one of the ETH ports are already configured with an IP?

What is the process of starting the configuration?

Regards
Guy
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24609
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: New RB1100

Tue Jun 22, 2010 11:16 am

Some RB1100 specific documents here on the left:
http://www.routerboard.com/index.php?showProduct=98

Yes, connect with serial cable, and configure an IP address on the desired port. Then you can connect with Winbox. This document should get you started:

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:First_time_startup
No answer to your question? How to write posts
 
duvi
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 70
Joined: Fri Jun 05, 2009 12:32 pm
Contact:

Re: New RB1100

Tue Jun 22, 2010 12:00 pm

Sorry, no offence, but why does someone start with an RB1100, if he doesn't even know how to configure basic Mikrotik yet? (:
 
fewi
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7734
Joined: Tue Aug 11, 2009 3:19 am

Re: New RB1100

Tue Jun 22, 2010 4:50 pm

The first ever RouterOS device I touched was an RB1000. Compared to other routing platforms they are so cheap my employer didn't see any point in spending less money.

Who is online

Users browsing this forum: shaykhaadil and 22 guests