Community discussions

MikroTik App
 
krec
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Sun Aug 01, 2010 11:01 am

RouterOS on Dlink hardware

Sun Aug 01, 2010 11:25 am

Hi everyone.

I have а free hardware by D-link DSL-2640U. Can I reshape that from the routerOS platform ?
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24493
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RouterOS on Dlink hardware

Sun Aug 01, 2010 9:40 pm

No, RouterOS only works on X86 or RouterBOARD™
No answer to your question? How to write posts
 
krec
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Sun Aug 01, 2010 11:01 am

Re: RouterOS on Dlink hardware

Sun Aug 01, 2010 9:48 pm

but why?
d-link has enough platform. And what's the difference between dlink and RouterBOARD platform?
 
User avatar
THG
Member
Member
Posts: 472
Joined: Thu Oct 15, 2009 1:05 am

Re: RouterOS on Dlink hardware

Mon Aug 02, 2010 8:56 am

Completely different hardware, and RouterOS won't fit in the flash memory either.
 
hedele
Member
Member
Posts: 338
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:23 pm

Re: RouterOS on Dlink hardware

Mon Aug 02, 2010 8:58 am

That's like asking "hey why can't windows 7 run on my mobile phone?"

D-link is crap, live with it :)
 
meno
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 233
Joined: Sat Jul 19, 2008 4:45 am

Re: RouterOS on Dlink hardware

Mon Aug 02, 2010 5:10 pm

they use the same hardware chip, for example the AR7240, the big difference is the software,,, routeros is more complex, routeboard has 2 chips for boot the OS, the bootloader is stored in a 64k eeeprom and a copy in the nand flash. so basically routerboard boots using a "flash drive"
 
krec
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Sun Aug 01, 2010 11:01 am

Re: RouterOS on Dlink hardware

Mon Aug 02, 2010 7:29 pm

D-link is crap, live with it
:D I agree with you !
From it I want to reshape that crap pice anther devise )))
 
icefred
just joined
Posts: 5
Joined: Tue Jul 13, 2010 3:12 pm
Location: Vienna/Austria

Re: RouterOS on Dlink hardware

Fri Aug 06, 2010 9:16 am

full agree!

think RouterOS should nearly run only on Routerboards, when there's no special constelation, a old pc is most time more expensive in view of power an place.
And for so hacks where ROS might run on, I think the are not worth the time, cause so D-Links have less power, and small Routerboards are not so expensive (I some times too cheap, for example the capacitor Problem ;-) )
 
User avatar
nz_monkey
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1843
Joined: Mon Jan 14, 2008 1:53 pm
Location: Straya
Contact:

Re: RouterOS on Dlink hardware

Sun Aug 08, 2010 8:39 am

RouterBoards are very well priced, so there is no reason to buy inferior products.
http://thebrotherswisp.com/ | Mikrotik MTCNA, MTCRE, MTCINE | Fortinet FTCNA, FCNSP, FCT | Extreme Networks ENA
 
adrianatkins
Long time Member
Long time Member
Posts: 556
Joined: Wed Sep 05, 2007 10:34 am
Location: Spain
Contact:

Re: RouterOS on Dlink hardware

Mon Aug 09, 2010 1:17 am

RouterOS *could* run on your Dlink, but i doubt you'll pay to get it ported.

Bin the dlink (better ebay it) and buy a RouterBoard.
Don't forget to give me at least a tenner a month, every month

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 99 guests