Community discussions

 
markom
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 105
Joined: Thu Dec 17, 2009 10:42 pm

Reset button on RB750

Tue Oct 05, 2010 2:45 pm

After second RB750 reset button broken, I am definitely sure that problem is not my fingers. The button is so weak that firs reset is going to broke him completely. Of course it is not tragic but after xxx routers in my hands this is the first time that I have problem of this kind. Of course I am not resetting routers every 5 min, but this is the most weak button that I am see in my whole life. Please change the reset button with some more durable.
 
User avatar
Ibersystems
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1683
Joined: Wed Apr 12, 2006 12:29 am
Location: Cabrils, Barcelona - Spain
Contact:

Re: Reset button on RB750

Tue Oct 05, 2010 5:53 pm

xD

this is a REQUEST for support@mikrotik.com
Martín
martinruiz at ibersystems.es
Experto en redes WiFi y enlaces WiFi.

Facebook: @Ibersystems
Twitter: @Ibersystems

Certified in Traffic Shaping, Wireless, Internetworking, Routing and User Management.
MTCTCE - MTCWE - MTCINE - MTCUME - MTCRE
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24199
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Reset button on RB750

Wed Oct 06, 2010 2:19 pm

Send this information to support@mikrotik.com and include the serial number of the device.
No answer to your question? How to write posts
 
markom
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 105
Joined: Thu Dec 17, 2009 10:42 pm

Re: Reset button on RB750

Wed Oct 06, 2010 5:25 pm

OK, I will.
I was just curios, to see if there is some1 who have the same problem.
txn, a lot for your advices.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24199
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Reset button on RB750

Thu Oct 07, 2010 8:03 am

If anyone else has this problem, please email us with the serial number. We would like to see if this is just a coincidence, or a design issue.
No answer to your question? How to write posts
 
markom
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 105
Joined: Thu Dec 17, 2009 10:42 pm

Re: Reset button on RB750

Fri Oct 08, 2010 10:33 am

This is the official answer top my question.

>Hello,

>Thanks, we have fixed this issue in the latest revision that will start to ship soon.
>Regards
 
wnmuroki
just joined
Posts: 11
Joined: Wed Mar 30, 2011 1:48 pm

Re: Reset button on RB750

Wed Mar 30, 2011 1:50 pm

Is there any other way to reset the board when the reset button is broken?

Wilson.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24199
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Reset button on RB750

Wed Mar 30, 2011 2:04 pm

open the white case, inside on the PCB there is a reset-hole. put a screwdriver into it, so that both sides of the hole are shorted. then reboot while holding screwdriver in place.
No answer to your question? How to write posts
 
usmany
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 141
Joined: Sun Dec 20, 2009 3:20 pm
Location: Nigeria
Contact:

Re: Reset button on RB750

Wed Apr 06, 2011 11:37 am

open the white case, inside on the PCB there is a reset-hole. put a screwdriver into it, so that both sides of the hole are shorted. then reboot while holding screwdriver in place.
so this is option B for resetting rb750g as well? cus i have a problem of not able to access the rb when i upgraded from 4.16 to 4.17. I was advice to reinstall with NetInstall.
When the world turn back on you, you turn your back on the world...
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24199
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Reset button on RB750

Wed Apr 06, 2011 11:43 am

yes option B, because normally the frontal reset button works fine. Netinstall is also an option, but Netinstall is anyway started by the frontal reset button. Netinstall is only required if the software is corrupted. Usually a simple reset is enough.
No answer to your question? How to write posts
 
usmany
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 141
Joined: Sun Dec 20, 2009 3:20 pm
Location: Nigeria
Contact:

Re: Reset button on RB750

Wed Apr 06, 2011 11:53 am

yes option B, because normally the frontal reset button works fine. Netinstall is also an option, but Netinstall is anyway started by the frontal reset button. Netinstall is only required if the software is corrupted. Usually a simple reset is enough.
Kool :D
When the world turn back on you, you turn your back on the world...
 
usmany
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 141
Joined: Sun Dec 20, 2009 3:20 pm
Location: Nigeria
Contact:

Re: Reset button on RB750

Thu Apr 07, 2011 10:36 am

open the white case, inside on the PCB there is a reset-hole. put a screwdriver into it, so that both sides of the hole are shorted. then reboot while holding screwdriver in place.
normis, I tried to reset the rb750 as you instructed above, but i could not find the reset-hole, but saw a jumper with 2 pins... can you show me the right place to reset (rb750 board picture). that will help me know exact place to reset.

Thank you
When the world turn back on you, you turn your back on the world...
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24199
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Reset button on RB750

Fri Apr 08, 2011 6:57 am

Image

the hole is on the top-right side in this picture, right above the Hynix chip, to the left of the mounting hole.
No answer to your question? How to write posts
 
usmany
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 141
Joined: Sun Dec 20, 2009 3:20 pm
Location: Nigeria
Contact:

Re: Reset button on RB750

Fri Apr 08, 2011 3:38 pm

Image

the hole is on the top-right side in this picture, right above the Hynix chip, to the left of the mounting hole.
Okay, I will try that when i get home...
When the world turn back on you, you turn your back on the world...
 
ElectricCat
newbie
Posts: 26
Joined: Thu Oct 22, 2009 2:46 pm

Re: Reset button on RB750

Sun Apr 10, 2011 5:24 pm

There is no need to open RB750's case - the discussed reset hole can be found under one of rubber feet on the down side of the device.
 
usmany
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 141
Joined: Sun Dec 20, 2009 3:20 pm
Location: Nigeria
Contact:

Re: Reset button on RB750

Mon Apr 11, 2011 11:36 am

Image

the hole is on the top-right side in this picture, right above the Hynix chip, to the left of the mounting hole.

normis, i tried the small hole, but is still not working. I circled the small hole on the picture that i short circuited... remember, by board is rb750g so there is little difference with your rb750.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
When the world turn back on you, you turn your back on the world...
 
bburley
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 81
Joined: Thu Nov 18, 2010 7:22 am
Location: Alberta, Canada

Re: Reset button on RB750

Fri May 06, 2011 1:38 pm

I had the same problem, but was able to resolder the reset button. The serial number has been emailed to support.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24199
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Reset button on RB750

Fri May 06, 2011 1:40 pm

you don't need to solder anything, the circled hole is the correct one, and it always works. see this:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Password_reset
No answer to your question? How to write posts
 
bburley
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 81
Joined: Thu Nov 18, 2010 7:22 am
Location: Alberta, Canada

Re: Reset button on RB750

Fri May 06, 2011 1:42 pm

I worked in electronics for 30 years and I wanted to put the switch back on for convenience. I knew about the reset pads as well :)
 
usmany
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 141
Joined: Sun Dec 20, 2009 3:20 pm
Location: Nigeria
Contact:

Re: Reset button on RB750

Fri May 06, 2011 2:58 pm

you don't need to solder anything, the circled hole is the correct one, and it always works. see this:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Password_reset
Normis, I still could not fix the problem on my rb750g, now that i got this option using the reset jumper. i will go and try if it will work.

Thanks
When the world turn back on you, you turn your back on the world...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests