Page 1 of 1

5Ghz not working

Posted: Mon Jan 10, 2011 6:58 pm
by wireless12
hello all

this is my first 5 GHz-n PT-MP setup. but i m not able to configure it. i have one RB711-UFL(level 4) fixed with 90 deg. 5GHz sector and 5 CPE ( RB-711-UFl in an enclosure with 5 GHz 20 Dbi pannel antenna

i want my setup work like this:
setup.JPG
but when i configure my AP-bridge and one CPE just to test the connectivity(later on i was planning to connect all the remaining CPE one by one to this sector.) i was not able to ping the CPE from AP site and vice-versa. i dint understand why its happening. although i m able to see the CPE mac in the registration TAB of my AP-bridge.

below are the attachments of my AP and CPE
Ap_bridge
AP-1.JPG
AP-2.JPG

Re: 5Ghz not working

Posted: Mon Jan 10, 2011 7:44 pm
by Ibersystems
Add a bridge to the CPEs and include ether1 (with the CPE IP) and wds interface.

Re: 5Ghz not working

Posted: Fri Jan 14, 2011 8:20 pm
by wireless12
thx but its still not working

following r the attachments of my CPE
stat-3.GIF
stat-4.JPG
station-1.GIF

Re: 5Ghz not working

Posted: Fri Jan 14, 2011 8:24 pm
by wireless12
few more pic of my CPE.

thx, plz suggest me

Re: 5Ghz not working

Posted: Fri Jan 14, 2011 9:00 pm
by wireless12
one more thing, My AP is not supposed to be working like a DHCP. its simply must be passing the data to and fro.
i need the mac address of the client computer so that it can bind the mac with the issued IP in the internet server.

here is the scene =
Internet server(private FIX IP being given to users through this server >>> Access Point >>>CPE[>>> client PC and its MAC.

thx and regards.

Re: 5Ghz not working

Posted: Fri Jan 14, 2011 9:01 pm
by wireless12
one more thing, My AP is not supposed to be working like a DHCP. its simply must be passing the data to and fro.
i need the mac address of the client computer so that it can bind the mac with the issued IP in the internet server.

here is the scene =
Internet server(private FIX IP being given to users through this server >>> Access Point >>>CPE[>>> client PC and its MAC.

thx and regards.

Re: 5Ghz not working

Posted: Sat Jan 15, 2011 9:21 am
by dave003
Winbox: go to the wds tab and add the wds interface to the bridge1. Change the interface at the IP address to bridge1.
(If you added wlan1 to the bridge1 then delete it from the bridge / ports tab...)

Terminal:
/interface wireless set wlan1 wds-default-bridge=bridge1
/ip address set 0 interface=bridge1

dave003

Re: 5Ghz not working

Posted: Wed Jan 19, 2011 5:53 am
by angboontiong
For the AP (copy and paste in the new terminal:

interface bridge add name=wds-bridge-eth1 protocol-mode=none
interface bridge settings set use-ip-firewall=yes
interface set wlan1 disabled=no
interface wireless set wlan1 mode=ap-bridge band=5ghz ssid=iGate radio-name=Acess_Point frequency-mode=superchannel default-forwarding=no hide-ssid=yes
interface wireless set wlan1 scan-list=5150,5160,5170,5180,5190,5200,5210,5220,5230,5240,5250,5260,5270,5280,5290,5300,5310,5320,5330,5340,5350,5360,5370,5380,5390,5400,5410,5420,5430,5440,5450,5460,5470,5480,5490,5500,5510,5520,5530,5540,5550,5560,5570,5580,5590,5600,5610,5620,5630,5640,5650,5660,5670,5680,5690,5700,5710,5720,5730,5740,5750,5760,5770,5780,5790,5800,5810,5820,5830,5840,5850
interface wireless set wlan1 hw-retries=10
interface wireless set wlan1 wds-mode=dynamic wds-default-bridge=wds-bridge-eth1
interface wireless nstreme set enable-nstreme=yes enable-polling=yes disable-csma=yes wlan1
interface bridge port add interface=ether1 bridge=wds-bridge-eth1


For the CPE:

interface bridge add name=wds-bridge-eth1 protocol-mode=none
interface bridge settings set use-ip-firewall=yes
interface set wlan1 disabled=no
interface wireless set wlan1 mode=station-wds band=5ghz ssid=iGate radio-name=Customer_Premise_Equipment frequency-mode=superchannel default-forwarding=no hide-ssid=yes
interface wireless set wlan1 scan-list=5150,5160,5170,5180,5190,5200,5210,5220,5230,5240,5250,5260,5270,5280,5290,5300,5310,5320,5330,5340,5350,5360,5370,5380,5390,5400,5410,5420,5430,5440,5450,5460,5470,5480,5490,5500,5510,5520,5530,5540,5550,5560,5570,5580,5590,5600,5610,5620,5630,5640,5650,5660,5670,5680,5690,5700,5710,5720,5730,5740,5750,5760,5770,5780,5790,5800,5810,5820,5830,5840,5850
interface wireless set wlan1 hw-retries=10
interface wireless set wlan1 wds-mode=dynamic wds-default-bridge=wds-bridge-eth1
interface wireless nstreme set enable-nstreme=yes disable-csma=yes wlan1
interface bridge port add interface=ether1 bridge=wds-bridge-eth1
interface bridge port add interface=wlan1 bridge=wds-bridge-eth1