Community discussions

 
User avatar
martini
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 296
Joined: Tue Dec 21, 2004 12:13 am

RB1200 more information

Tue Mar 15, 2011 5:50 pm

1 - One core or Dual core system ?
2 - XFP, CX4, SFP or only 10GBASE-T
3 - routing performance ? pps performance.
4 - maybe TCAM for hardware firewall or routing ?? )
5 - price ???
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24280
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RB1200 more information

Wed Mar 16, 2011 8:24 am

No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
martini
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 296
Joined: Tue Dec 21, 2004 12:13 am

Re: RB1200 more information

Wed Mar 16, 2011 1:15 pm

yes, i see this file , but didnt find answers fo my questions 1, 3, 4, 5
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24280
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RB1200 more information

Wed Mar 16, 2011 1:31 pm

specifications and tests are not published yet.
No answer to your question? How to write posts
 
GuJack20
Trainer
Trainer
Posts: 322
Joined: Sat Jun 12, 2004 9:44 pm
Location: Tirana
Contact:

Re: RB1200 more information

Thu Mar 17, 2011 5:58 pm

There will be no SFP ports on HighEnd Routerboards for the near future... this is what i got from this MUM
--Do you remember that guy who gave up? Neither does anybody else!
 
User avatar
nz_monkey
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1821
Joined: Mon Jan 14, 2008 1:53 pm
Location: Straya
Contact:

Re: RB1200 more information

Thu Mar 17, 2011 11:30 pm

There will be no SFP ports on HighEnd Routerboards for the near future... this is what i got from this MUM
I suspect you may be proven wrong
http://thebrotherswisp.com/ | Mikrotik MTCNA, MTCRE, MTCINE | Fortinet FTCNA, FCNSP, FCT | Extreme Networks ENA
 
User avatar
nawshad
Trainer
Trainer
Posts: 106
Joined: Wed Jul 23, 2008 2:19 pm
Location: Dhaka Bangladesh
Contact:

Re: RB1200 more information

Thu Apr 28, 2011 12:43 pm

SFP port is more required interface for high end core router.


Nawshad Ahmed
Bijoy Online Ltd.
Nawshad Ahmed
MikroTik Certified Trainer & Consultant
MTCINE,MTCRE,MTCNA,MTCTCE,MTCWE,MTCUME
Cell:+17812610808
Massachusetts, U.S.A
Skype:ahmednawshad
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24280
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RB1200 more information

Thu Apr 28, 2011 12:48 pm

once again:

1 - One core or Dual core system ? -> one core
2 - XFP, CX4, SFP or only 10GBASE-T -> only ten one gigabit ports, not 10G!
3 - routing performance ? pps performance. -> published here http://www.routerboard.com/pdf/routerbo ... _tests.pdf
4 - maybe TCAM for hardware firewall or routing ?? ) -> no
5 - price ??? -> cheapest of our rackmount routers. as the presentation mentions, this will be a LOW COST simple rackmount

I think you completely misunderstood the product
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
Hammy
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 737
Joined: Fri May 28, 2004 5:53 pm
Location: DeKalb, IL
Contact:

Re: RB1200 more information

Sat Apr 30, 2011 5:43 am

I understand the confusion on the port speed. The published information implied each port was capable of 10GigE, but thinking about a new low cost router having 10GigE ports seems kinda silly.

That said, what's the MTU?
-----
Mike Hammett

The Brothers WISP
 
miahac
Long time Member
Long time Member
Posts: 513
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:04 pm
Location: Wichita, KS
Contact:

Re: RB1200 more information

Sun May 01, 2011 8:15 pm

Oh, I assumed the 1200 would be higer performance than the 1100 series.
Network Administrator
Kansas Hosting and Wichita Data Centers
 
miahac
Long time Member
Long time Member
Posts: 513
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:04 pm
Location: Wichita, KS
Contact:

Re: RB1200 more information

Sun May 01, 2011 8:27 pm

Looking your benchmarks, I think a couple of common scenarios should be tested.
Firewall On, Connection Tracking On, Masquerading (routing)
EOiP over PPtP with various encryption settings.
Network Administrator
Kansas Hosting and Wichita Data Centers
 
User avatar
winet
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 272
Joined: Fri Mar 16, 2007 4:49 pm
Location: Indonesia

Re: RB1200 more information

Tue May 31, 2011 11:50 am

and how big the data storage size is?
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24280
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RB1200 more information

Tue May 31, 2011 11:51 am

like other routerboards, 64MB
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
winet
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 272
Joined: Fri Mar 16, 2007 4:49 pm
Location: Indonesia

Re: RB1200 more information

Tue May 31, 2011 11:54 am

ow shoot... can't install the dude server on it then, the storage won't be enough
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24280
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RB1200 more information

Tue May 31, 2011 11:56 am

RB1200 is low cost version with less features. For more features you need RB1100AH
No answer to your question? How to write posts
 
miahac
Long time Member
Long time Member
Posts: 513
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:04 pm
Location: Wichita, KS
Contact:

Re: RB1200 more information

Fri Sep 09, 2011 8:40 pm

No metarouter on RB 1200?
Network Administrator
Kansas Hosting and Wichita Data Centers
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24280
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RB1200 more information

Mon Sep 12, 2011 8:22 am

No metarouter on RB 1200?
Due to CPU incompatibility, there is no metarouter for RB1200
No answer to your question? How to write posts
 
faisan98
just joined
Posts: 16
Joined: Sat Dec 06, 2014 9:35 pm

Re: RB1200 more information

Wed Apr 05, 2017 7:00 am

Hello, I have a issue with RB1200, the RB desconect all user from hotspot, I did upgrade/downgrade too, check the configuration but the issue continue

user connect using hotspot web page, after 5 minutes internet services down and clients can't use internet, all clients out and atfer 5 or 10 minutes they can connect again
the issue continue.
my rb1200 have 1gb ddr2 memory

I think the issue is with configuration, but I copied the configuration in RB450 and RB450 work without issue

what can I do?
 
faisan98
just joined
Posts: 16
Joined: Sat Dec 06, 2014 9:35 pm

Re: RB1200 more information

Wed Apr 05, 2017 7:01 am

Hello, I have a issue with RB1200, the RB desconect all user from hotpots, I did upgrade/downgrade too, check the configuration but the issue continue

user connect using hotpots web page, after 5 minutes internet services down and clients can't use internet, all clients out and after 5 or 10 minutes they can connect again
the issue continue.
my rb1200 have 1gb ddr2 memory

I think the issue is with configuration, but I copied the configuration in RB450 and RB450 work without issue

what can I do?
 
User avatar
Hammy
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 737
Joined: Fri May 28, 2004 5:53 pm
Location: DeKalb, IL
Contact:

Re: RB1200 more information

Wed Apr 05, 2017 2:23 pm

Hello, I have a issue with RB1200, the RB desconect all user from hotspot, I did upgrade/downgrade too, check the configuration but the issue continue

user connect using hotspot web page, after 5 minutes internet services down and clients can't use internet, all clients out and atfer 5 or 10 minutes they can connect again
the issue continue.
my rb1200 have 1gb ddr2 memory

I think the issue is with configuration, but I copied the configuration in RB450 and RB450 work without issue

what can I do?
You can start a new thread, specific to your problem.
-----
Mike Hammett

The Brothers WISP
 
faisan98
just joined
Posts: 16
Joined: Sat Dec 06, 2014 9:35 pm

Re: RB1200 more information

Thu Apr 06, 2017 2:33 am

Hello, I have a issue with RB1200, the RB desconect all user from hotspot, I did upgrade/downgrade too, check the configuration but the issue continue

user connect using hotspot web page, after 5 minutes internet services down and clients can't use internet, all clients out and atfer 5 or 10 minutes they can connect again
the issue continue.
my rb1200 have 1gb ddr2 memory

I think the issue is with configuration, but I copied the configuration in RB450 and RB450 work without issue

what can I do?
You can start a new thread, specific to your problem.
Done, thanks
 
Lakis
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 701
Joined: Wed Sep 23, 2009 7:52 pm

Re: RB1200 more information

Thu Apr 06, 2017 1:29 pm

why RB1100AH no SFP+?
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7604
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Re: RB1200 more information

Thu Apr 06, 2017 5:00 pm

It is old device. Ahx2 is current and also quite old while ahx4 is ready to come in near future. You can get sfp+ on other more powerful devices....
 
Lakis
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 701
Joined: Wed Sep 23, 2009 7:52 pm

Re: RB1200 more information

Fri Apr 07, 2017 12:44 pm

It is old device. Ahx2 is current and also quite old while ahx4 is ready to come in near future. You can get sfp+ on other more powerful devices....
my mistake I meant RB1100Ahx4?
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7604
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Re: RB1200 more information

Fri Apr 07, 2017 2:01 pm

So what is the relationship to rb1200? Move yourself to the right topic...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests