Community discussions

MikroTik App
 
garyklwong
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Tue Feb 26, 2008 6:38 pm

RB1100 - Initial SETUP

Tue Jun 21, 2011 7:15 pm

I just purchased a Routerboard RB1100.. I connected a USB to Serial converter to the RB1100 and configured it as per the instructions on the usermanual, ie. 115200, 8,1,no parity with hardware control via Hyperterminal on XP..

Issue is that it does not connect - is there any other way to check if the connection is connected successfully, and is there another method to configure the Routerboard initially???

Appreciate any help!!

Thanks
 
User avatar
marioclep
Trainer
Trainer
Posts: 140
Joined: Sat Jul 11, 2009 4:36 pm
Location: Cordoba - Argentina
Contact:

Re: RB1100 - Initial SETUP

Tue Jun 21, 2011 7:39 pm

Use Mac Winbox access, add an IP address and then access via layer 3.
---------------------

Ing. Mario D. Clep
CTO - MKE Solutions
MikroTik Certified Trainer
 
cupis
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 74
Joined: Sun Apr 10, 2011 1:25 am

Re: RB1100 - Initial SETUP

Tue Jun 21, 2011 11:31 pm

is there another method to configure the Routerboard initially???
You can connect via ethernet and then use telnet/ssh/winbox etc.

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:First_time_startup
Every router is factory pre-configured with IP address 192.168.88.1/24 on ether1 port. Default username is admin with empty password.
 
User avatar
nickshore
Member
Member
Posts: 484
Joined: Thu Mar 03, 2005 4:14 pm
Location: Suffolk, UK.
Contact:

Re: RB1100 - Initial SETUP

Wed Jun 22, 2011 6:08 pm

do you have a null modem adapter ?? you normally need to swap pins in a serial connection.
Nick Shore MTCNA MTCWE MTCRE MTCINE MTCTCE
LinITX.com - MultiThread Consultants
Get your MikroTik RBs and Training: http://linitx.com/brand/mikrotik
Official UK MikroTik Distributor
IRC chan: #routerboard on irc.z.je (IPv4 and IPv6)
 
zaki73
just joined
Posts: 2
Joined: Sun Oct 18, 2015 7:26 am

Re: RB1100 - Initial SETUP

Sun Oct 18, 2015 7:45 am

Dear All and Mikro Tik Specialists.
I am very new to this brand and also un experienced.
I got RB 1100 for my company and I need some one's guideline to install and configure Mikro Tik Router Board RB 1100.
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7603
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Mon Oct 19, 2015 8:04 am

Unfortunately it doesn't work like this. Read the manual, make your settings and come back with specific problems that you are not able to solve.
 
zaki73
just joined
Posts: 2
Joined: Sun Oct 18, 2015 7:26 am

Re: RB1100 - Initial SETUP

Mon Oct 19, 2015 11:20 am

I have configured it and also make queues list for LAN and WiFi. I assigned IP pool to every queue and also enable DHCP servers for both pools to keep check on every User, But now i want to make restrict every user to his allowed limits. as during creation of queue i also provide limit to every user but still they came to red when they are exceeding their limit. is there any solution to properly limited them to their assigned speed. as i am using winbox for RB operation.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], jurma33, morf and 27 guests