Community discussions

 
User avatar
saintofinternet
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 757
Joined: Thu Oct 15, 2009 3:52 am

Voltage query...

Sat Jul 23, 2011 9:10 pm

hello,

can i use a 24V - 2AMP instead of a 24V-1.5AMP for a RB711 board ???
by professionals, for professionals....
Don't forget to give KARMA!!!
 
User avatar
dasiu
Trainer
Trainer
Posts: 232
Joined: Fri Jan 30, 2009 11:41 am
Location: Reading, UK
Contact:

Re: Voltage query...

Sun Jul 24, 2011 1:43 am

Of course, you can! :)

24V is "fixed" voltage, and 2A is MAXIMUM amperage the power supply can produce. How much of the amperage is actually produced - depends on the device connected to the power supply (it is proportional to the power in Watts). So you only have to worry to have proper voltage, and not to have too weak amperage :). The more powerfull device you have (board, number of wireless cards), the more amperage the power supply must be prepared to give.
And, of course, needed amperage also depends on voltage. Power [Watts] = Voltage [Volts] * Amperage [Amps]. So 24V giving 2A produces the same power as 48V giving 1A (which is 48 Watts) :).
 
User avatar
saintofinternet
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 757
Joined: Thu Oct 15, 2009 3:52 am

Re: Voltage query...

Sun Jul 24, 2011 5:02 am

thank you dasiu.... :)
by professionals, for professionals....
Don't forget to give KARMA!!!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests