Community discussions

MUM Europe 2020
 
User avatar
BraZuky
just joined
Topic Author
Posts: 17
Joined: Wed Jun 04, 2008 9:42 am
Location: Manaus
Contact:

RouterBoard RB750GL Rate Limit (bandwidth limitation)

Fri Oct 28, 2011 10:26 pm

Hello friends!

I have bought a bunch of RB750GL to use as a client side router on my ISP provider.
One of the reasons that I´ve bought them is that I could do rate limit on the physical interface (ether1, ether2) without queues.

In the Mikrotik Wiki we can find that at the moment the only RB that can do rate limitation on the interface is RB750GL.

This is the link that explain the features of the chipset Atheros8327 present on RB750GL that allows it to rate the bandwidth of each physical interface.
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Sw ... p_Features

OK, now that I have explained which features this Rb750GL is supposed to have and the reasons that I need it I will tell you my problem.

The problem is that I need to set specific speeds on each interface depending of each client.
For example:
The speeds that this RBs allows me to set is in the image below:

Image


But I need to set for example 3MEGA and not 2M or 4M but 3M!!

Anyone could help me ?
It is a bug ?

When I try to set manually a get a error saying : decimal number expected!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
gcs
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 145
Joined: Tue May 18, 2010 10:06 pm
Location: Tyler, Texas USA

Re: RouterBoard RB750GL Rate Limit (bandwidth limitation)

Fri Oct 28, 2011 10:39 pm

have you tried typing 3000k
 
User avatar
BraZuky
just joined
Topic Author
Posts: 17
Joined: Wed Jun 04, 2008 9:42 am
Location: Manaus
Contact:

Re: RouterBoard RB750GL Rate Limit (bandwidth limitation)

Fri Oct 28, 2011 10:54 pm

Yes man,

got the same error : decimal number expected!
 
ditonet
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 841
Joined: Mon Oct 19, 2009 12:52 am
Location: Europe/Poland/Konstancin-Jeziorna
Contact:

Re: RouterBoard RB750GL Rate Limit (bandwidth limitation)

Sat Oct 29, 2011 12:30 am

It isn't a bug, was already explained that is fixed list of values.
These values depends on built-in switch chip.
If you want to limit bandwidth to 3M, use queues.

HTH,
Grzegorz | MTCNA, MTCRE, MTCSE | konsultacje MikroTik Warszawa
It is a book about a Spanish guy called Manual. You should read it. - Dilbert
 
User avatar
BraZuky
just joined
Topic Author
Posts: 17
Joined: Wed Jun 04, 2008 9:42 am
Location: Manaus
Contact:

Re: RouterBoard RB750GL Rate Limit (bandwidth limitation)

Mon Oct 31, 2011 9:39 pm

But queue is pretty different from chipset rate limit, or not ?

Thanks btw.
 
macpacheco
just joined
Posts: 11
Joined: Sun May 31, 2015 2:19 am

Re: RouterBoard RB750GL Rate Limit (bandwidth limitation)

Sun May 31, 2015 2:21 am

you can enter any value in kbps, just type it in. The UI doesn't accept 200M, it must be 200000.
I just tried 200000 for 200Mbps and it worked fine.

Who is online

Users browsing this forum: LSan83, quackyo and 33 guests