Community discussions

MikroTik App
 
LukasSVK
newbie
Topic Author
Posts: 40
Joined: Tue Dec 07, 2010 1:57 am
Location: Bratislava, Slovakia

RB450G - l2 mtu

Tue Jun 05, 2012 12:18 am

Hello forum, i have a question about l2 mtu.

Why is l2 mtu different in ros 5.5 and ros 5.9 ?

5.5
/interface ethernet> print detail
Flags: X - disabled, R - running, S - slave
0 R name="ether1-uplink" mtu=1500 l2mtu=1524 mac-address=xx:xx:xx:xx:xx:xx arp=enabled
auto-negotiation=yes full-duplex=yes speed=100Mbps master-port=none bandwidth=unlimited/unlimited
switch=switch1

5.9

/interface ethernet print detail
Flags: X - disabled, R - running, S - slave
0 R name="ether1-uplink" mtu=1500 l2mtu=1520 mac-address=xx:xx:xx:xx:xx:xx arp=enabled auto-negotiation=yes full-duplex=yes speed=100Mbps master-port=none
bandwidth=unlimited/unlimited switch=switch1


5.17

/interface ethernet> print detail
Flags: X - disabled, R - running, S - slave
0 R name="ether1-uplink" mtu=1500 l2mtu=1520 mac-address=xx:xx:xx:xx:xx:xx arp=enabled auto-negotiation=yes full-duplex=yes speed=100Mbps master-port=none
bandwidth=unlimited/unlimited switch=switch1

4.17

/interface ethernet print detail
Flags: X - disabled, R - running, S - slave
0 R name="ether1-uplink" mtu=1500 l2mtu=1524 mac-address=xx:xx:xx:xx:x:xx arp=enabled auto-negotiation=yes full-duplex=yes speed=100Mbps master-port=none
bandwidth=unlimited/unlimited switch=switch1


Thanks L.
 
tjc
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 279
Joined: Sun Jul 10, 2011 3:08 am

Re: RB450G - l2 mtu

Tue Jun 05, 2012 5:55 am

Happened with the 5.7 release, questions were asked at that time and what answers there were seemed to indicate that it was to work around some kind of hardware problem vague recollection says it was related to the switch chips since it varies with which hardware uses which chips.

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=56570

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=55021

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Ma ... uterBoards
 
LukasSVK
newbie
Topic Author
Posts: 40
Joined: Tue Dec 07, 2010 1:57 am
Location: Bratislava, Slovakia

Re: RB450G - l2 mtu

Tue Jun 05, 2012 2:06 pm

Thanks, it not seems serious from mikrotik. In ROS 4.x was MTU 1526/1524 and wasn't problem . 4.x was here long time, why in 5.x?

L.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests