Community discussions

MUM Europe 2020
 
jeremyh
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 66
Joined: Tue Jul 10, 2012 1:21 pm

DIN rail mount enclosure?

Tue Jul 10, 2012 1:27 pm

Hello everyone,

I am new here and new to Routerboard (and RouterOS!)

I am wondering - has anyone found a nice enclosure for a RB411 board (with clearance for a sierra MC8705 3G card) which allows for mounting onto a DIN rail?

The unit will be inside another sealed enclosure. All the other devices will be DIN-mountable, so it would be nice to mount the routerboard there too.

We will be installing quite a few, so it's not really feasible to modify an existing enclosure. But not enough volume to justify fabricating a custom enclosure!

Thanks,

J
 
CyberT
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 172
Joined: Tue Feb 01, 2011 1:39 pm
Location: Johannesburg, South Africa
Contact:

Re: DIN rail mount enclosure?

Tue Jul 31, 2012 12:22 pm

look on the made for mikrotik website http://www.mikrotik.com/mfm one of the suppleirs there should have something for your needs, or might be interested in making them for you, as they MFM and if there might be a need they might be willing to assist.
If this helped you then please slam that Karma button :-)
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: DIN rail mount enclosure?

Fri Aug 03, 2012 1:55 pm

maybe something similar to this could be of use:
http://linitx.com/product/12829

at least some more options can be brought to table on how this can be resolved.
 
User avatar
jolival
Trainer
Trainer
Posts: 24
Joined: Fri Feb 27, 2009 1:38 am
Location: Portugal
Contact:

Re: DIN rail mount enclosure?

Sun Aug 05, 2012 12:41 am

Hi

I think we have the case that you need, this is the Release Candidate version, final version will be available on September.

The case is ready to put a RB411 series, and RB750UP for Switch/Poe.

All the holes will be with SMA/RPSMA size, on RB411 RB you can use Mini-PCI wireless card to, and the card can be removed easily from the outside.

João Olival
http://www.jjrouter.com

PS: Other enclosures will be available soon
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Why noy???
 
User avatar
saintofinternet
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 760
Joined: Thu Oct 15, 2009 3:52 am

Re: DIN rail mount enclosure?

Fri Aug 17, 2012 6:31 am

hi,

what is the status of the enclosure?

any update on the same?
by professionals, for professionals....
Don't forget to give KARMA!!!
 
thasser
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 60
Joined: Mon Sep 23, 2013 8:28 pm

Re: DIN rail mount enclosure?

Mon Jan 06, 2014 9:44 pm

Lets bring this post back to life: Any DIN-RAIL mountable RB411 enclosures that we know of, checking mfm....
 
ddd
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 57
Joined: Wed Apr 18, 2012 9:39 am

Re: DIN rail mount enclosure?

Wed Jan 08, 2014 5:38 am

Use something like this and then you can mod any enclosure to work on DIN Rail
http://linitx.com/product/12829
 
User avatar
siscom
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 183
Joined: Tue May 26, 2009 6:37 pm
Location: Malta, EU.
Contact:

Re: DIN rail mount enclosure?

Wed Jan 08, 2014 11:55 am

Hi,

We simply used Mikrotik's enclosures and bolted on a DIN clip sourced from RS Components (Part number 286-4244) - http://uk.rs-online.com/web/p/din-rail- ... s/2864244/
20140108_104041_resized.jpg
20140108_104203_resized.jpg
20140108_104219_resized.jpg
Worked very well for us and if you are going to assemble the boards, you just need to drill ONE M6 size hole at the appropriate height/location in the enclosure and then screw it the DIN clip.

Ensure that the M6 bolt is short so as to not touch the DIN rail when mounted and also any electronics on the inside of the enclosure.

Rgds,
Mark.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests