Community discussions

MikroTik App
 
markon
newbie
Topic Author
Posts: 47
Joined: Tue Aug 03, 2004 7:26 am
Location: Lomita, California, USA
Contact:

CCR1016-12G Ethernet Ports failing

Fri Mar 29, 2013 5:59 am

I just bought 2 CCR1016-12G from Streakwave to replace my RB1000AHX2(s).
got them configured properly and they have been running for 5 days.
Have a slight Problem.
Have 2 100Meg Ethernet channels connected to RB411U(s)

one on ether7, one on ether5.

on day 2 ether7 stopped working. so moved it to ether9
end of day 5, ether5 stopped working had to move it to ether10.

Put a Network monitor on the two dead Ethernet ports. They are receiving (and can be seen in torch), but
they are not transmitting, no signal,

Is there a problem with this new production?
do I need to go back to my RB1000AHX2(s)
???

W. Mark Esser.
Mark Esser

President / CEO / CTO
Markon Computer Science Inc.
 
markon
newbie
Topic Author
Posts: 47
Joined: Tue Aug 03, 2004 7:26 am
Location: Lomita, California, USA
Contact:

Re: CCR1016-12G Ethernet Ports failing

Fri Mar 29, 2013 6:41 am

Well that was interesting. Rebooted the router and the ports returned to working.
So a reboot solved that problem.

After 1 hour, I upgraded 1 unit to Version 6.0rc12 and upgraded the firmware to 3.05

Looks much better, but we will watch this closely.

W. Mark Esser
Mark Esser

President / CEO / CTO
Markon Computer Science Inc.
 
Leo72
newbie
Posts: 28
Joined: Sat Mar 02, 2013 12:26 pm

Re: CCR1016-12G Ethernet Ports failing

Fri Apr 05, 2013 11:15 pm

can you please try generating the supout.inf file?

how long does it take to get the work done on a CCR in normal conditions?

I have a CCR1036RC12 in "crashed" state, I connected my backup router instead (RB1100AHX2), I don't need to reboot the CCR, I can investigate...

I push "make supout.inf" button, it starts but does not stop, it still says "Creating supout file. Might take a while..." after 20 minutes
 
FiShYmAn
just joined
Posts: 18
Joined: Sun Feb 22, 2009 11:20 am
Location: Taranaki, New Zealand
Contact:

Re: CCR1016-12G Ethernet Ports failing

Sat Apr 06, 2013 12:22 am

I'm having issues with ports on my CCR as well, my thread here: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 7&p=363516
 
nuru
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 50
Joined: Wed Jun 29, 2005 11:02 pm
Location: Kaduna, Nigeria

Re: CCR1016-12G Ethernet Ports failing

Thu Jul 18, 2013 3:51 pm

Just bought the CCR1016-12G. I noticed that all the Ethernet port are showing active status both in RouterOS and on the LCD panel (link-ok) even though the Interfaces have no cable connected. The Router becomes unresponsive after about 24 hours and will need a reboot before I can access any of the Ethernet port. Anybody with this experience and resolution for the problem.
 
User avatar
honzam
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2314
Joined: Wed Feb 27, 2008 10:27 pm
Location: Czech Republic

Re: CCR1016-12G Ethernet Ports failing

Thu Jul 18, 2013 5:24 pm

What ROS version you have running?
LAN, FTTx, Wireless. ISP operator
 
nuru
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 50
Joined: Wed Jun 29, 2005 11:02 pm
Location: Kaduna, Nigeria

Re: CCR1016-12G Ethernet Ports failing

Thu Jul 18, 2013 6:50 pm

Ver 6.1
 
amtisrac
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 95
Joined: Mon Jun 13, 2005 10:53 am
Location: Hungary

Re: CCR1016-12G Ethernet Ports failing

Fri Jan 17, 2014 11:29 am

I have a ccr1016. Suddenly, I lost control over it. All ethernet port seems to work, but not really. On serial console shows that "link ok", but not any traffic going through it. The "ether12" port does not work boot on the net, can not find server. I tried a full system reset, but the phenomenon is the same. I tried to set port speed, it does not help. Do you have ideas for a solution? Router version 6.7
MTCNA, MTCWE, MTCUME, MTCRE, MTCTCE, MTCINE
 
amtisrac
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 95
Joined: Mon Jun 13, 2005 10:53 am
Location: Hungary

Re: CCR1016-12G Ethernet Ports failing

Fri Jan 17, 2014 1:04 pm

news:
After power reset in some cases working properly. (10/2-3)
MTCNA, MTCWE, MTCUME, MTCRE, MTCTCE, MTCINE
 
ikn
just joined
Posts: 3
Joined: Tue Dec 07, 2010 11:37 pm

Re: CCR1016-12G Ethernet Ports failing

Fri Jan 24, 2014 1:01 pm

Hello.
I have the same problem with ccr1016 and RouterOS 6.7 :(
Do you have a solution?
MTCNA, MTCWE, MTCTCE

Who is online

Users browsing this forum: vasilaos and 20 guests