Community discussions

 
welan
newbie
Topic Author
Posts: 37
Joined: Thu Jul 10, 2008 12:06 am
Location: Italy
Contact:

CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Tue Jan 07, 2014 8:25 pm

Hi to the forum,
I have problems accessing via mac address to the router in subject.
The router is upgraded to the latest version of ROS, it never went into production and has had this problem since its purchase.
The installed version of the initial ROS was 5.8. Now is the 6.7
Any suggestions?
Many thanks.

PS.. i reset it to defaults but nothing
 
welan
newbie
Topic Author
Posts: 37
Joined: Thu Jul 10, 2008 12:06 am
Location: Italy
Contact:

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Tue Jan 14, 2014 11:05 am

No support? :( Normis?
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24272
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Tue Jan 14, 2014 11:40 am

Initial version could not have been v5.8, since CCR only runs on v6.

Did you try connecting from a different ethernet port? Is the LCD showing anything ?
No answer to your question? How to write posts
 
welan
newbie
Topic Author
Posts: 37
Joined: Thu Jul 10, 2008 12:06 am
Location: Italy
Contact:

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Tue Jan 14, 2014 12:33 pm

Many thanks for your answer.
I tested all ports, same problem.
I do not want to contradict you but version 5.8 was originally installed with a sticker that recommends the upgrade to 6.0.
I bought the CCR just came out on the market, is serial is 42A102E22302 / 302.
I have experience with Mikrotik device, with more than 2000 devices including RB, Groove, etc.. and this is the first time I encountered this problem.
Any solution?
 
WirelessDSL
newbie
Posts: 29
Joined: Thu Nov 24, 2011 12:43 pm
Location: Germany
Contact:

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Wed Jan 15, 2014 4:21 pm

I have the same problem only with CCR´s.
The other Routerboards connecting fine via MAC-Address.

What kind of OS you are using?
I´m using Windows 7 and I can´t get the CCR MAC-Connection working. It only works via IP-Address.
On other PC´s (XP, Vista, also with Win7) there´s no problem.

Usually there can be a problem with MAC-Winbox if you have something like Virtualbox installed. Just disable the Virtual-Network-Adapter and it starts working.
But this trick doesn´t work for me with CCR.
MTCNA MTCRE MTCTCE MTCUME MTCWE MTCINE
 
conchalnet
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 274
Joined: Thu Nov 03, 2005 1:44 pm
Location: Brazil

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Wed Jan 29, 2014 3:46 pm

Hello, did you solved the problem?

We have the same issue here! If we are using winbox on windows 7 we can't access the CCR by MAC Address.

Best regards
 
TaisPH
just joined
Posts: 4
Joined: Mon Jan 21, 2013 3:53 pm

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Wed Feb 12, 2014 12:59 pm

I have the same issue here.

Brand new CCR-1036. Winbox sees it but hangs forever when connecting to HW/MAC address. mactelnet cmd connects to same HW address without problems.

This is on Ubuntu 13.10 btw.
 
sterb
newbie
Posts: 28
Joined: Mon Dec 01, 2008 7:29 pm

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Fri Feb 21, 2014 10:44 am

Have the same problem using Windows 8.1 connecting to 1016 and 1036 (v6.10) - everything works as expected just MAC winbox has port 20561 timed out error.
 
plisken
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2425
Joined: Sun May 15, 2011 12:24 am
Location: Belgium
Contact:

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Fri Feb 21, 2014 4:15 pm

Try disable the firewall in windows.

I have that to and with disable firewall con i connect
 
TaisPH
just joined
Posts: 4
Joined: Mon Jan 21, 2013 3:53 pm

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Fri Feb 21, 2014 4:23 pm

Try disable the firewall in windows.

I have that to and with disable firewall con i connect
As I noted, the exact same issue exists in Winbox under Wine in Linux. No firewall.
 
sterb
newbie
Posts: 28
Joined: Mon Dec 01, 2008 7:29 pm

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Fri Feb 21, 2014 4:45 pm

Try disable the firewall in windows.

I have that to and with disable firewall con i connect
Cannot be that as MAC access to other HW platforms is fine with the same client.
 
hedon
just joined
Posts: 3
Joined: Mon May 23, 2011 5:46 pm

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Fri Mar 07, 2014 6:09 pm

Today I unpacked third CCR-1016-12G.

First one died within 10 minutes of working.. returned..
On second one, 5 ports died... returned..

Now I powered on third one. I connected normally from Winbox to MAC address, pressed remove configuration and now I'm
unable to connect any more to MAC. Next I did reset configuration and I can now connect to default IP, but MAC is not working on any port.
MAC Server is defined ok. I can connect to other devices within network, but not CCR.

CCR is a disappointment so far.
 
sterb
newbie
Posts: 28
Joined: Mon Dec 01, 2008 7:29 pm

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Sat Mar 08, 2014 12:33 pm

Give it an IP using the touchscreen then connect via IP.
 
hedon
just joined
Posts: 3
Joined: Mon May 23, 2011 5:46 pm

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Sat Mar 08, 2014 12:38 pm

Give it an IP using the touchscreen then connect via IP.
Thank you so much for this completely useless tip.
This thread is about MAC access problem.
 
sterb
newbie
Posts: 28
Joined: Mon Dec 01, 2008 7:29 pm

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Sat Mar 08, 2014 12:45 pm

Next I did reset configuration and I can now connect to default IP
I misread your post as I had the same problem when I got rid of the default config, no longer an IP no MAC access and my fix was as per my response.

Good luck getting help in the future with your attitude...
 
hedon
just joined
Posts: 3
Joined: Mon May 23, 2011 5:46 pm

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Sat Mar 08, 2014 1:15 pm

Next I did reset configuration and I can now connect to default IP
I misread your post as I had the same problem when I got rid of the default config, no longer an IP no MAC access and my fix was as per my response.

Good luck getting help in the future with your attitude...
I apologize for my attitude.

This device made me so much problems, that only help which would really satisfy me, would be to use a hammer on it.
Quality of this device is absolute garbage.
 
User avatar
docmarius
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1219
Joined: Sat Nov 06, 2010 12:04 pm
Location: Timisoara, Romania
Contact:

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Sat Mar 08, 2014 3:17 pm

Did you enable the MAC Server under /tools?
Torturing CCR1009-7G-1C-1S+, RB450G, RB750GL, RB951G-2HnD, RB960PGS, RB260GSP, OmniTIK 5HnD and NetMetal 922UAGS-5HPacD + R11e-5HnD in my home network.
 
sterb
newbie
Posts: 28
Joined: Mon Dec 01, 2008 7:29 pm

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Sat Mar 08, 2014 6:58 pm

Yes, this is on by default.
 
dw5304
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 51
Joined: Tue Apr 12, 2011 9:36 pm

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Wed Apr 09, 2014 4:44 pm

Same issue here... unable to mac-telnet to ccr device
 
sirmav
just joined
Posts: 5
Joined: Tue Jan 31, 2006 3:34 am

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Tue May 20, 2014 10:08 am

Same issue here. Unable to mac-telnet to ccr device. But mac telnet from other routerboard to ccr works.
 
User avatar
ScottReed
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 111
Joined: Thu Sep 24, 2009 9:47 pm
Location: Montana / Western Massachusetts

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Thu Oct 23, 2014 7:28 pm

This is still an issue.

Just got new CCR1036-12G-4S and cannot connect via MAC Winbox.

Same issue with my CCR1016

Have tried from multiple laptops.
 
User avatar
nz_monkey
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1821
Joined: Mon Jan 14, 2008 1:53 pm
Location: Straya
Contact:

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Fri Oct 24, 2014 2:03 am

We have experienced this on:

CCR1009-8G-1S-1S+
CCR1016-12G
CCR1036-12G-4S
CCR1036-8G-2S+

So it seems to be a problem on the Tilera based systems.

PPC and BIPSBE still work properly.

I have just been doing a base config via serial, then connecting via IP with WinBox.
http://thebrotherswisp.com/ | Mikrotik MTCNA, MTCRE, MTCINE | Fortinet FTCNA, FCNSP, FCT | Extreme Networks ENA
 
SystemErrorMessage
Member
Member
Posts: 378
Joined: Sat Dec 22, 2012 9:04 pm

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Tue Nov 04, 2014 4:21 pm

update to latest routerOS. The first thing anyone should do when getting a new hardware is obviously to update it. winbox via MAC works fine for me.

Try using winbox to scan and select the MAC instead of IP. It does work but you may need to give it time to scan.
 
momikh
just joined
Posts: 1
Joined: Mon Dec 29, 2014 6:32 am

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Mon Dec 29, 2014 6:34 am

Try to use old version of WINBOX please
 
andreacoppini
Trainer
Trainer
Posts: 486
Joined: Wed Apr 13, 2005 11:51 pm
Location: Malta, Europe

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Sat Aug 29, 2015 4:02 pm

I had the same issue in 6.28
It seems fixed in 6.31
- No strings attached -

<< Please give good Karma if this post helped you. Press the + button above the Location entry

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests