Page 1 of 1

CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Tue Jan 07, 2014 8:25 pm
by welan
Hi to the forum,
I have problems accessing via mac address to the router in subject.
The router is upgraded to the latest version of ROS, it never went into production and has had this problem since its purchase.
The installed version of the initial ROS was 5.8. Now is the 6.7
Any suggestions?
Many thanks.

PS.. i reset it to defaults but nothing

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Tue Jan 14, 2014 11:05 am
by welan
No support? :( Normis?

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Tue Jan 14, 2014 11:40 am
by normis
Initial version could not have been v5.8, since CCR only runs on v6.

Did you try connecting from a different ethernet port? Is the LCD showing anything ?

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Tue Jan 14, 2014 12:33 pm
by welan
Many thanks for your answer.
I tested all ports, same problem.
I do not want to contradict you but version 5.8 was originally installed with a sticker that recommends the upgrade to 6.0.
I bought the CCR just came out on the market, is serial is 42A102E22302 / 302.
I have experience with Mikrotik device, with more than 2000 devices including RB, Groove, etc.. and this is the first time I encountered this problem.
Any solution?

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Wed Jan 15, 2014 4:21 pm
by WirelessDSL
I have the same problem only with CCR´s.
The other Routerboards connecting fine via MAC-Address.

What kind of OS you are using?
I´m using Windows 7 and I can´t get the CCR MAC-Connection working. It only works via IP-Address.
On other PC´s (XP, Vista, also with Win7) there´s no problem.

Usually there can be a problem with MAC-Winbox if you have something like Virtualbox installed. Just disable the Virtual-Network-Adapter and it starts working.
But this trick doesn´t work for me with CCR.

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Wed Jan 29, 2014 3:46 pm
by conchalnet
Hello, did you solved the problem?

We have the same issue here! If we are using winbox on windows 7 we can't access the CCR by MAC Address.

Best regards

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Wed Feb 12, 2014 12:59 pm
by TaisPH
I have the same issue here.

Brand new CCR-1036. Winbox sees it but hangs forever when connecting to HW/MAC address. mactelnet cmd connects to same HW address without problems.

This is on Ubuntu 13.10 btw.

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Fri Feb 21, 2014 10:44 am
by sterb
Have the same problem using Windows 8.1 connecting to 1016 and 1036 (v6.10) - everything works as expected just MAC winbox has port 20561 timed out error.

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Fri Feb 21, 2014 4:15 pm
by plisken
Try disable the firewall in windows.

I have that to and with disable firewall con i connect

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Fri Feb 21, 2014 4:23 pm
by TaisPH
Try disable the firewall in windows.

I have that to and with disable firewall con i connect
As I noted, the exact same issue exists in Winbox under Wine in Linux. No firewall.

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Fri Feb 21, 2014 4:45 pm
by sterb
Try disable the firewall in windows.

I have that to and with disable firewall con i connect
Cannot be that as MAC access to other HW platforms is fine with the same client.

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Fri Mar 07, 2014 6:09 pm
by hedon
Today I unpacked third CCR-1016-12G.

First one died within 10 minutes of working.. returned..
On second one, 5 ports died... returned..

Now I powered on third one. I connected normally from Winbox to MAC address, pressed remove configuration and now I'm
unable to connect any more to MAC. Next I did reset configuration and I can now connect to default IP, but MAC is not working on any port.
MAC Server is defined ok. I can connect to other devices within network, but not CCR.

CCR is a disappointment so far.

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Sat Mar 08, 2014 12:33 pm
by sterb
Give it an IP using the touchscreen then connect via IP.

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Sat Mar 08, 2014 12:38 pm
by hedon
Give it an IP using the touchscreen then connect via IP.
Thank you so much for this completely useless tip.
This thread is about MAC access problem.

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Sat Mar 08, 2014 12:45 pm
by sterb
Next I did reset configuration and I can now connect to default IP
I misread your post as I had the same problem when I got rid of the default config, no longer an IP no MAC access and my fix was as per my response.

Good luck getting help in the future with your attitude...

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Sat Mar 08, 2014 1:15 pm
by hedon
Next I did reset configuration and I can now connect to default IP
I misread your post as I had the same problem when I got rid of the default config, no longer an IP no MAC access and my fix was as per my response.

Good luck getting help in the future with your attitude...
I apologize for my attitude.

This device made me so much problems, that only help which would really satisfy me, would be to use a hammer on it.
Quality of this device is absolute garbage.

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Sat Mar 08, 2014 3:17 pm
by docmarius
Did you enable the MAC Server under /tools?

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Sat Mar 08, 2014 6:58 pm
by sterb
Yes, this is on by default.

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Wed Apr 09, 2014 4:44 pm
by dw5304
Same issue here... unable to mac-telnet to ccr device

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Tue May 20, 2014 10:08 am
by sirmav
Same issue here. Unable to mac-telnet to ccr device. But mac telnet from other routerboard to ccr works.

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Thu Oct 23, 2014 7:28 pm
by ScottReed
This is still an issue.

Just got new CCR1036-12G-4S and cannot connect via MAC Winbox.

Same issue with my CCR1016

Have tried from multiple laptops.

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Fri Oct 24, 2014 2:03 am
by nz_monkey
We have experienced this on:

CCR1009-8G-1S-1S+
CCR1016-12G
CCR1036-12G-4S
CCR1036-8G-2S+

So it seems to be a problem on the Tilera based systems.

PPC and BIPSBE still work properly.

I have just been doing a base config via serial, then connecting via IP with WinBox.

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Tue Nov 04, 2014 4:21 pm
by SystemErrorMessage
update to latest routerOS. The first thing anyone should do when getting a new hardware is obviously to update it. winbox via MAC works fine for me.

Try using winbox to scan and select the MAC instead of IP. It does work but you may need to give it time to scan.

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Mon Dec 29, 2014 6:34 am
by momikh
Try to use old version of WINBOX please

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Posted: Sat Aug 29, 2015 4:02 pm
by andreacoppini
I had the same issue in 6.28
It seems fixed in 6.31