Community discussions

MUM Europe 2020
 
kiaunel
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 211
Joined: Mon Jul 21, 2014 7:59 pm
Location: Romania

dead Sxt lite5?

Mon Jul 21, 2014 8:09 pm

Hello, i have a strange situation : i`ve installed two weeks ago a wireless link to one of my clients and after 3 day the sxt on client side was dead : no lan link no wireless response, no beep on boot. I changed then with another SXT lite 5 and after 5 days the same... no lan link no beep no wireless response. I`ve notive that if i push the reset button and power them up they boot , on default configuration (this is normal) , i made the settings to make the wireless link again and then reboot. Dead again. The only thing i can do to bring them alive is to boot them with reset button pressed, upgrade ros to 6.17, the latest , reboot and i have to press again the reset button to boot , after all this when the new ros is installed then behave normaly, i can reboot them and they boot without a problem. Can anyone help me to find what is the problem with them becouse is verry anoying to make this steps every few days. I have a lot of 5hpnd installed to other clients and they do not have any problem.
 
zyzelis
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 213
Joined: Sun Apr 08, 2012 9:25 pm

Re: dead Sxt lite5?

Tue Jul 22, 2014 12:43 pm

bad Power supply? cable? rj-45 jacks?
did you tested them?
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24326
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: dead Sxt lite5?

Tue Jul 22, 2014 1:15 pm

When you get it to boot with the button, you can upgrade RouterBOOT version (/system routerboard upgrade), as it looks like the problem lies there. Let us know if you succeed
No answer to your question? How to write posts
 
kiaunel
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 211
Joined: Mon Jul 21, 2014 7:59 pm
Location: Romania

Re: dead Sxt lite5?

Tue Jul 22, 2014 4:46 pm

bad Power supply? cable? rj-45 jacks?
did you tested them?
when i replaced the first one i`ve installed a new one with new power suply
 
kiaunel
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 211
Joined: Mon Jul 21, 2014 7:59 pm
Location: Romania

Re: dead Sxt lite5?

Tue Jul 22, 2014 4:49 pm

When you get it to boot with the button, you can upgrade RouterBOOT version (/system routerboard upgrade), as it looks like the problem lies there. Let us know if you succeed
they are both funtional now but the problem was that they only booted with reset button pressed, the i upgrade firmware , reboot, boot again with reset button presed and after installing the latest routeros they acted normaly, boot as asualy
 
Trackboy
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 212
Joined: Mon Oct 31, 2011 11:19 am
Location: Hungary

Re: dead Sxt lite5?

Wed Jul 23, 2014 12:10 am

Hello, this is almost the same situation as in my case. I have got an 411GL sometimes working 5 days, once just 2 minutes and then dead. Then i need to plugged off and back. So far i do not know what the problem is. I think this is not ROS problem.I am using 6.17 with 3.18 routerboot.

I tried different power supplies, the problem is still exist.
 
rczoc
just joined
Posts: 4
Joined: Tue Jul 22, 2014 11:53 pm

Re: dead Sxt lite5?

Wed Jul 23, 2014 4:34 pm

I have similar problem with Sextant G 5HPnD. After upgrade Sextant G 5HPnD to ROS 6.17 with firmware 3.17 device dead. Now I trying to Sextant G 5HPnD alive with reset buton without success.

Can any one of you write me how is correct(!) procedure how to invoke device with help pressing reset buton to do NetInstall. In the brochure (at this device) is writen how to invoke NetInstall procedure, but this does not work.

I am trying and doing a lot combination with pressing reset button without success to do NetInstall. Please help.
 
kiaunel
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 211
Joined: Mon Jul 21, 2014 7:59 pm
Location: Romania

Re: dead Sxt lite5?

Thu Jul 24, 2014 7:19 am

Hello, this is almost the same situation as in my case. I have got an 411GL sometimes working 5 days, once just 2 minutes and then dead. Then i need to plugged off and back. So far i do not know what the problem is. I think this is not ROS problem.I am using 6.17 with 3.18 routerboot.

I tried different power supplies, the problem is still exist.

mine don`t boot with a simple restart, but only with the reset button pressed, only after an upgrade they boot normaly
 
Trackboy
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 212
Joined: Mon Oct 31, 2011 11:19 am
Location: Hungary

Re: dead Sxt lite5?

Thu Jul 24, 2014 7:34 pm

I understand, my 411GL working, but unreliable. Uptime record is 5 days, after dead.
Then i plugged off and back, working couple minutes and then freeze again.If i wait 1 day, and then plug back, working again 5 days.
I have no idea what can be the problem, i think this is not ROS problem. Very annoying problem, because this is an versatile, powerful device.
 
kiaunel
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 211
Joined: Mon Jul 21, 2014 7:59 pm
Location: Romania

Re: dead Sxt lite5?

Thu Jul 24, 2014 11:57 pm

Try change the power suply
 
Trackboy
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 212
Joined: Mon Oct 31, 2011 11:19 am
Location: Hungary

Re: dead Sxt lite5?

Fri Jul 25, 2014 11:02 am

I tried different power supplies, not power supply problem
 
kurczak
just joined
Posts: 5
Joined: Fri Jul 25, 2014 1:50 pm

Re: dead Sxt lite5?

Fri Jul 25, 2014 2:04 pm

Hi

I have 2 SXT Lite5 dead about 2-3 days after upgrade to 6.17. Only way to get them alive is reset button to netinstall. Rest of my SXT i've downgraded to 6.15. I change power supplied without success. Is any other way to reset SXT without button pressed?
Sorry for my English :-)

Greetings.
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7604
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Re: dead Sxt lite5?

Tue Jul 29, 2014 10:28 am

There isn't any ipsec package in ros. So how you think it can be removed?
 
User avatar
jrecabeitia
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 86
Joined: Tue Jun 05, 2007 2:26 pm
Location: Villa Dolores - Cordoba - Argentina
Contact:

Re: dead Sxt lite5?

Tue Jul 29, 2014 12:51 pm

This security under the name
 
dgaveh
just joined
Posts: 4
Joined: Thu May 15, 2014 9:23 pm
Location: GHANA
Contact:

Re: dead Sxt lite5?

Tue Jul 29, 2014 1:06 pm

Have you tried a different power source? Have you tried swapping antenna on a know good site?
Daniel F Gaveh
dgaveh@spiknet.com
skype:dgaveh
Tel: +233 547 778019
 
ajinder
just joined
Posts: 20
Joined: Thu Nov 17, 2011 9:33 am

Re: dead Sxt lite5?

Fri Feb 19, 2016 8:15 pm

Any Mikrotik Router behaving in a strange way.....just NetInstall them with latest firmware and upgrade its Routerboot version as well. Netinstall solves 90% problems other than hardware related.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests