Community discussions

MikroTik App
 
akkie
just joined
Topic Author
Posts: 1
Joined: Mon Jul 28, 2014 11:33 am

6.17 after power failure keeps rebooting

Mon Jul 28, 2014 11:39 am

Last week I recently updated routerboard RB2011UiAS-2HND-IN to new OS version 6.17.

on friday thre was a recent power failure in local power supply provider, and since than on Display I see only starting services for 4min and than just keeps rebooting.

Unfortunately in this rebooting state it's not managable, therefore question is if I can get into router and at least harvest logs ,or start single mode in order to avoid services failures.

what actualy I Can do without console?
 
ganewbie
newbie
Posts: 42
Joined: Fri Feb 24, 2012 4:46 pm

Re: 6.17 after power failure keeps rebooting

Mon Jul 28, 2014 10:48 pm

Same thing happened to me but on RB951.
Net install fixed it after I thought it was gone.
 
User avatar
viainternet
just joined
Posts: 13
Joined: Tue Jul 29, 2014 3:38 am
Location: São Paulo - Brasil
Contact:

Re: 6.17 after power failure keeps rebooting

Tue Jul 29, 2014 4:03 am

Hello guys from MikroTik, had a problem with RouterBoard SXT Lite2 2.4GHZ
Model RBSXT2nDr2 when
updated to version 6.15 for 6.17 on the date of 07.23.2014, as follows.

1 -) did update via cable and RouterBoard and everything was
normal. installed and worked OK.

2 -) when turned off the electric power the roterboard reconnect the
RouterBoard did not return.

3 -) IP and MAC did not return and were hidden

Regards.
 
edmundas
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 55
Joined: Fri Nov 14, 2008 9:29 am

Re: 6.17 after power failure keeps rebooting

Tue Jul 29, 2014 6:18 pm

i have 2 bricked after upgrading to 6.15 on 2011. Netinstall failed to discover the device. Give it a reset it will work only till next reboot.
 
randallr
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 104
Joined: Fri Oct 13, 2006 1:01 am
Location: Texas

Re: 6.17 after power failure keeps rebooting

Thu Jul 31, 2014 3:29 pm

I just had two SEXTANT G 5HPnD's do a similar thing. I have a 'config' file that I paste to term window when I'm setting up. Both were 5.2x. Worked fine after setup in the van. Once it was installed, all the led's blink in a repeated pattern. After second one did it, I checked CAT5 with a fluke tester. It showed pins 1&2 and 4&5 were crossed instead of 4-5, 7-8. I ran new CAT5. Same thing.. I plugged one back in at our van, and got the same pattern of blinkiing LED's. Installed a SXT and no problem.

If I press the reset button and plug in, it will boot fine and work until the next power cycle.

I've done several since without issue.
 
User avatar
viainternet
just joined
Posts: 13
Joined: Tue Jul 29, 2014 3:38 am
Location: São Paulo - Brasil
Contact:

Re: 6.17 after power failure keeps rebooting

Thu Aug 07, 2014 4:02 am

:D Hi...

the new OS version 6.18 solved all the problems found in the previous version.

kind regards

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 33 guests