Community discussions

 
keefe007
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 124
Joined: Sun Jun 25, 2006 3:01 am

SFP-10G-LR Doesn't work on CRS

Tue Feb 24, 2015 8:41 pm

I have tested and discovered that SFP-10G-LR SFP+ modules don't work with the CRS226 series switches.

Keefe
 
ATG
just joined
Posts: 22
Joined: Fri Feb 21, 2014 9:45 am

Re: SFP-10G-LR Doesn't work on CRS

Wed Feb 25, 2015 10:18 am

Hello,

I am currently using a SFP-10G-LR in a CRS226, linked toward a CCR. This setup has worked fine the last 6-8months.

The SFP+ is a Fiberworks module, but is Cisco coded(was originally supposed to be used in a Catalyst 4500-e switch), but works fine with all Mikrotiks I have tested it with.

Regards
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
krisjanis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 391
Joined: Tue Feb 05, 2013 5:00 pm

Re: SFP-10G-LR Doesn't work on CRS

Wed Feb 25, 2015 11:51 am

I have tested and discovered that SFP-10G-LR SFP+ modules don't work with the CRS226 series switches.

Keefe
Please post printouts from commands:
/interface ethernet print detail where name~"sfp"
and
/interface ethernet monitor (interface)
 
keefe007
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 124
Joined: Sun Jun 25, 2006 3:01 am

Re: SFP-10G-LR Doesn't work on CRS

Wed Feb 25, 2015 6:36 pm

[admin@ehq-sw1] > /interface ethernet print detail where name~"sfp"
Flags: X - disabled, R - running, S - slave 
 0  S name="sfpplus1" default-name="sfp-sfpplus1" mtu=1500 l2mtu=1588 mac-address=4C:5E:0C:9B:C4:DE 
      orig-mac-address=4C:5E:0C:9B:C4:DE arp=enabled auto-negotiation=no 
      advertise=10M-half,10M-full,100M-half,100M-full,1000M-half,1000M-full full-duplex=yes tx-flow-control=off 
      rx-flow-control=off speed=10Gbps master-port=ether1 bandwidth=unlimited/unlimited switch=switch1 
      sfp-rate-select=high 

 1  S name="sfpplus2-gfs-xe" default-name="sfpplus2" mtu=1500 l2mtu=1588 mac-address=4C:5E:0C:9B:C4:DF 
      orig-mac-address=4C:5E:0C:9B:C4:DF arp=enabled auto-negotiation=yes 
      advertise=10M-half,10M-full,100M-half,100M-full,1000M-half,1000M-full full-duplex=yes tx-flow-control=off 
      rx-flow-control=off speed=10Gbps master-port=ether1 bandwidth=unlimited/unlimited switch=switch1 
      sfp-rate-select=high 
[admin@ehq-sw1] > /interface ethernet monitor sfpplus2-gfs-xe
                      name: sfpplus2-gfs-xe
                    status: no-link
          auto-negotiation: done
               advertising: 
  link-partner-advertising: 
        sfp-module-present: yes
               sfp-rx-lose: yes
              sfp-tx-fault: no
        sfp-connector-type: LC
       sfp-link-length-9um: 10000m
           sfp-vendor-name: OEM
    sfp-vendor-part-number: SFP-10G-LR
       sfp-vendor-revision: A
         sfp-vendor-serial: CLS10281932
    sfp-manufacturing-date: 14-01-10
            sfp-wavelength: 1310nm
           sfp-temperature: 44C
        sfp-supply-voltage: 3.348V
       sfp-tx-bias-current: 0mA
              sfp-tx-power: -7dBm

Here's one side. I have to get the other in a little bit.
 
krisjanis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 391
Joined: Tue Feb 05, 2013 5:00 pm

Re: SFP-10G-LR Doesn't work on CRS

Thu Feb 26, 2015 11:33 am

In printout we can see that module for some reason ain't receiving incoming signal from device that is connected on the other side. Printout from other device could probably show more. Also please mention what device model you have on the other side of link.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests