Community discussions

 
Towilk
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Thu Nov 12, 2015 9:08 pm

TELIT LM940 - how to get working?

Mon Feb 11, 2019 7:34 pm

I have a problem regarding the integration of the TELIT LM940 LTE modem cards.
According to the release information this card should work:
v6.43: " ppp - added support for Telit LM940 modem"

Actually i try to get it working on RBM33G boards (RouterOS and Firmware 6.43.12) but the card is not visible.
Checked at USB and Interfaces/LTE - nowhere the card is shown...
Or do i need another board (for example RB953GS-5HnT-RP )?

Does somebody know how to integrate this card?

Thanks in advance ..
 
R1st0
just joined
Posts: 6
Joined: Wed Feb 14, 2018 10:08 am

Re: TELIT LM940 - how to get working?

Mon Mar 18, 2019 11:40 am

Release 6.44 added initial support for Tellit LM940 (lte - added initial support for Telit LN940). What means "initial"? Has anybody tried it with updated ROS? Does it work?

Thank you in advance!
 
mjraiha
just joined
Posts: 4
Joined: Mon Feb 26, 2018 3:33 pm

Re: TELIT LM940 - how to get working?

Thu Jul 25, 2019 10:27 pm

I have managed to get LM940 working with RBM33G (RouterOS and firmware are 6.45.2). LM940 is connected to RBM33G via USB3 adapter so I didn't have to tape any connectors to force USB2 only mode. I upgraded LM940 to the latest firmware (24.01.513) and set AT#USBCFG=3.

Only issue I'm wondering now is that I have public IP address which LM940 is able to register BUT LM940 creates automatically /24 NAT-network (Gateway: 192.168.225.1 LTE-INTERFACE_IP: 192.168.225.11). How I can disable this NATting and get public IP on the lte1 interface ?

I'm not sure if AT#USBCFG=3 is right configuration. I have tested AT#USBCFG=1 and AT#USBCFG=2 and those didn't activate lte1 interface on RouterOS.

I'm able to get maximum traffic speed I have on my LTE deal – 150/50 Mbit/s with this configuration.
 
brachux
just joined
Posts: 2
Joined: Thu Sep 03, 2015 12:35 pm
Contact:

Re: TELIT LM940 - how to get working?

Fri Aug 09, 2019 9:59 am

Have someone managed to turn off internal NATing on this card?

Have same problem as mjraiha with this card.
 
robjdr
just joined
Posts: 2
Joined: Fri Aug 23, 2019 5:21 pm

Re: TELIT LM940 - how to get working?

Tue Aug 27, 2019 7:03 pm

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests