Page 1 of 1

CAPsMAN and Antenna Gain

Posted: Wed Sep 02, 2015 9:29 am
by Zwodka
Hi All

Where can I set the Antenna Gain on a CAP device under CAPsMAN system (like Wireless\Interfaces\Antenna Gain) ?

Re: CAPsMAN and Antenna Gain

Posted: Wed Sep 02, 2015 5:02 pm
by nickshore
You should set it on the wireless interface before you enable cap.

Nick

Re: CAPsMAN and Antenna Gain

Posted: Thu Sep 03, 2015 10:20 pm
by Zwodka
"You should set it on the wireless interface before you enable cap."

I've tried it. It works fine :-)
MegaThanx

Re: CAPsMAN and Antenna Gain

Posted: Fri Sep 04, 2015 10:07 am
by Zwodka
What else parameters affect to the CAPsMAN?

Re: CAPsMAN and Antenna Gain

Posted: Mon Sep 07, 2015 4:40 pm
by janisk
only 2 values are taken from the local interface configuration: antenna-gain and antenna-mode

Re: CAPsMAN and Antenna Gain

Posted: Tue Sep 08, 2015 7:37 am
by Zwodka
MegaThanx!

Re: CAPsMAN and Antenna Gain

Posted: Tue Sep 08, 2015 9:13 am
by Zwodka
"only 2 values are taken from the local interface configuration: antenna-gain and antenna-mode"

How do you know it?

Re: CAPsMAN and Antenna Gain

Posted: Tue Sep 08, 2015 9:49 am
by normis
"only 2 values are taken from the local interface configuration: antenna-gain and antenna-mode"

How do you know it?
He is from MikroTik. If anyone knows how things work, it is of course the official MikroTik representative :)

Re: CAPsMAN and Antenna Gain

Posted: Tue Sep 08, 2015 9:55 am
by janisk
this is even more trivial, from the manual:
When an AP is configured to be controlled by CAPsMAN, configuration of the managed wireless interfaces on the AP is ignored (exceptions: antenna-gain,antenna-mode). Instead, AP accepts configuration for the managed interfaces from CAPsMAN.
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:CA ... figuration

Re: CAPsMAN and Antenna Gain

Posted: Tue Sep 08, 2015 7:38 pm
by Zwodka
Oh, I miss it :-)

Re: CAPsMAN and Antenna Gain

Posted: Tue Sep 08, 2015 7:46 pm
by efaden
Can we control WMM/Power Save from CAPSMAN?

Re: CAPsMAN and Antenna Gain

Posted: Wed Sep 09, 2015 12:15 am
by bajodel
Can we control WMM/Power Save from CAPSMAN?
No, it's hardcoded. normis said (about):
<= 6.30.x. wmm disabled by default via capsman
>= 6.31.x wmm enabled by default via capsman