Community discussions

MUM Europe 2020
 
dziuzdy
just joined
Topic Author
Posts: 1
Joined: Fri Oct 16, 2015 2:28 pm

Problem with setup CAPsMAN for more than two the same SSIDs on multiple CAPs

Fri Oct 16, 2015 3:47 pm

Hi!

I have a few CAPs and I have problem with configure more than 2 ssids.

Configuration:
network: 10 CAPs managed by CAPsMAN in local subnet
objective: the same 3 SSIDs (cfg1, cfg2, cfg3) on every CAP without setting each CAP in CAPsMAN separately

I need the same ssids on every CAP. I'm using Provisioning rules:

/caps-man provisioning
add action=create-dynamic-enabled master-configuration=cfg1 slave-configurations=cfg2
add action=create-dynamic-enabled master-configuration=cfg1 slave-configurations=cfg3

cfg1 and cfg2 are ok, but cfg3 is completely not set. It looks like second and next lines in Provisioning rules are ignored.

Greetings!
PSz
 
scampbell
Trainer
Trainer
Posts: 458
Joined: Thu Jun 22, 2006 5:20 am
Location: Wellington, NZ
Contact:

Re: Problem with setup CAPsMAN for more than two the same SSIDs on multiple CAPs

Fri Oct 23, 2015 5:15 am

The provisioning rules are like firewall rules and work top down, first match.

If your mac filter is 00:00:00:00:00:00 for both rules the first will be used always and never reach the second.

Try adding in the mac address of the radio you want with cfg3 on the appropriate provision rule and drag it to the top.

Delete any existing radios and then reconnect your radio andsee if it provisons ok.
Last edited by scampbell on Tue Oct 27, 2015 3:24 am, edited 1 time in total.
MTCNA, MTCWE, MTCRE, MTCTCE, MTCSE, MTCINE, Trainer
___________________
Mikrotik Distributor - New Zealand
http://www.campbell.co.nz
 
Zwodka
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 74
Joined: Fri Sep 19, 2014 9:41 pm
Location: Hungary

Re: Problem with setup CAPsMAN for more than two the same SSIDs on multiple CAPs

Sun Oct 25, 2015 12:12 pm

"/caps-man provisioning
add action=create-dynamic-enabled master-configuration=cfg1 slave-configurations=cfg2
add action=create-dynamic-enabled master-configuration=cfg1 slave-configurations=cfg3"

Use the following formula:

/caps-man provisioning
add action=create-dynamic-enabled master-configuration=cfg1 slave-configurations=cfg2,cfg3

Two Slave-Config instead of one

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests