Community discussions

MUM Europe 2020
 
marius
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 2
Joined: Mon Nov 08, 2010 11:41 am
Location: Oslo, Norway
Contact:

hAP lite ac Country, Frequency and Frequency mode

Mon Jan 25, 2016 11:21 am

Finally I got the dual radio in hand :D
Is it just me? I cannot change country setting (and the frequencies I want) or frequency mode.
The only available frequency mode is 'regulatory domain' and country is only 'united states3'.
I have 6.33.5 fw. 3.29, wireless-cm2 package; if I enable wireless-fp, the 5GHz radio disappears.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24422
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: hAP lite ac Country, Frequency and Frequency mode

Mon Jan 25, 2016 11:30 am

To comply with new FCC rules in the USA, this is required now. The device you have is for US market only. If you are not in the USA, you should exchange the device to the correct model or buy from a different distributor.
No answer to your question? How to write posts
 
marius
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 2
Joined: Mon Nov 08, 2010 11:41 am
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: hAP lite ac Country, Frequency and Frequency mode

Mon Jan 25, 2016 11:46 am

We are the distributor. Shit, I was not aware there were different unts.
Our logistics must have ordered the wrong one.
I suppose there is no workaround on making it a EU device?

Thanks Normis, see you on MUM
Best regards Marius/Avantis
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24422
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: hAP lite ac Country, Frequency and Frequency mode

Mon Jan 25, 2016 11:52 am

We are the distributor. **it, I was not aware there were different unts.
Our logistics must have ordered the wrong one.
I suppose there is no workaround on making it a EU device?

Thanks Normis, see you on MUM
Best regards Marius/Avantis
Nope there is no workaround. The ordering system has the warning in red letters :)
No answer to your question? How to write posts
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7602
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Re: hAP lite ac Country, Frequency and Frequency mode

Tue Jan 26, 2016 1:58 pm

What about lockpack? Should not that be for this purpose?
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24422
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: hAP lite ac Country, Frequency and Frequency mode

Tue Jan 26, 2016 2:04 pm

this is more permanent than the lockpack
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
BrianHiggins
Long time Member
Long time Member
Posts: 600
Joined: Mon Jan 16, 2006 6:07 am
Location: Norwalk, CT
Contact:

Re: hAP lite ac Country, Frequency and Frequency mode

Mon Feb 20, 2017 7:07 pm

I tried to apply the lock pack to a hAP lite AC tower, because I actually wanted to further lock it down by disabling protocols other than 802.11, it does not appear to be accepting the lockpack config as NStream is still an option. Is there any special procedure like a netinstall needed before applying the lockpack to the US models?
-Brian

http://www.aditumims.com
Complete web based ISP in-a-box solution, designed specifically for Multi-Tenant properties, works great for WISPs too.
 
faisan98
just joined
Posts: 16
Joined: Sat Dec 06, 2014 9:35 pm

Re: hAP lite ac Country, Frequency and Frequency mode

Fri Apr 06, 2018 7:49 pm

I have same issue with Mant'box 19s, but the sales man say the hardware are international device
how I can change?

thanks
 
haik01
Member
Member
Posts: 406
Joined: Sat Mar 23, 2013 10:25 am
Location: Netherlands

Re: hAP lite ac Country, Frequency and Frequency mode

Sun Apr 08, 2018 1:31 am

If he claims that it is an international version, bring the device to him, and let him set it up correct for you. Het sold it, he got the money, he should solve it.

Done.
 
tuliss
just joined
Posts: 10
Joined: Mon Aug 06, 2012 9:00 am

Re: hAP lite ac Country, Frequency and Frequency mode

Wed Apr 25, 2018 10:05 pm

Hello.
I use mikrotik hap ac. I can't change the country, code the default is available only Russia3.
Really began to block the channels and for Russia ?

Image
 
tuliss
just joined
Posts: 10
Joined: Mon Aug 06, 2012 9:00 am

Re: hAP lite ac Country, Frequency and Frequency mode

Wed Apr 25, 2018 11:13 pm

removed stickers, really it is blocked on Russia. Originally it was international. What for?

Image
 
squeeze
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 146
Joined: Thu Mar 22, 2018 7:53 pm

Re: hAP lite ac Country, Frequency and Frequency mode

Thu Apr 26, 2018 1:57 am

Upgrade RouterOS and upgrade firmware/RouterBOOT (/system routerboard upgrade, then /system reboot).

Mikrotik only sell one international version and one US-locked version.
 
Frozer
newbie
Posts: 40
Joined: Wed Apr 10, 2013 4:14 pm
Contact:

Re: hAP lite ac Country, Frequency and Frequency mode

Tue Jun 26, 2018 12:35 pm

Hello.
I use mikrotik hap ac. I can't change the country, code the default is available only Russia3.
Really began to block the channels and for Russia ?

Image
I just bought an RB912 card and found it the same symptom. With the fact that the firmware & ROS is always installed not newer than 6.41.2 (due to the huge number of innovations leading to the destruction of the network). It seems that revs for Russia has also hardlocked now. Have to order from Europe (if this virus does not get there).
 
User avatar
XioneG
just joined
Posts: 9
Joined: Mon Oct 28, 2019 3:20 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: hAP lite ac Country, Frequency and Frequency mode

Fri Feb 14, 2020 2:57 am

Hello.
I use mikrotik hap ac. I can't change the country, code the default is available only Russia3.
Really began to block the channels and for Russia ?

Image
I just bought an RB912 card and found it the same symptom. With the fact that the firmware & ROS is always installed not newer than 6.41.2 (due to the huge number of innovations leading to the destruction of the network). It seems that revs for Russia has also hardlocked now. Have to order from Europe (if this virus does not get there).



Netinstall solved the problem.

Who is online

Users browsing this forum: che, dmcdon, ilja, Termos3000 and 26 guests