Community discussions

MUM Europe 2020
 
mikapojic
newbie
Topic Author
Posts: 27
Joined: Sat Dec 24, 2005 10:00 pm
Location: Belgrade, Serbi and Montenegro
Contact:

SR9 ROCKS

Mon Aug 28, 2006 2:35 pm

We have made a test basestation with 4 yagi antenas 8 dbi pointed in all directions. Our test subject is 3.5km in house without LOS. He has signal of -88. Ping is 2-4ms, he is able to pull 4mbit constantly from our local ftp server. I think that this card is the best solution for real broadband internet. We have never sean this kind of performance. SR9 ROCKS.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24425
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Mon Aug 28, 2006 2:38 pm

what kind of antenna at the client end?
 
mikapojic
newbie
Topic Author
Posts: 27
Joined: Sat Dec 24, 2005 10:00 pm
Location: Belgrade, Serbi and Montenegro
Contact:

Mon Aug 28, 2006 5:40 pm

Normal GSM 900mhz antena, at moust 2dbi gain.
 
trtmrt
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 62
Joined: Fri Aug 04, 2006 3:44 pm

Mon Aug 28, 2006 7:06 pm

But using of 900Mhz band is forbiden in Serbia :) ...
You will have problem w/ KMC Dobanovci and KMC Shimanovci :).
 
jarosoup
Long time Member
Long time Member
Posts: 600
Joined: Sun Aug 22, 2004 9:02 am

Mon Aug 28, 2006 7:42 pm

Very nice to hear this. What channel widths are you using?
 
mikapojic
newbie
Topic Author
Posts: 27
Joined: Sat Dec 24, 2005 10:00 pm
Location: Belgrade, Serbi and Montenegro
Contact:

Mon Aug 28, 2006 8:06 pm

This was test one time, and we have licence for 5.4 and 2.4 in serbia and we are waiting for 900mhz. channel width was 10mhz and 5mhz.
 
wildbill442
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1050
Joined: Wed Dec 08, 2004 7:29 am
Location: Sacramento, CA

Mon Aug 28, 2006 9:48 pm

did you happen to test WDS capabilities? I haven't been able to get a station to connect with an SR9 in Station-WDS mode.
 
User avatar
airstream
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 188
Joined: Fri Feb 03, 2006 6:33 am
Location: New Zealand

Mon Aug 28, 2006 11:45 pm

did you happen to test WDS capabilities? I haven't been able to get a station to connect with an SR9 in Station-WDS mode.
I too have not been able to get a client to connect with SR9 card that is running in Station-WDS mode. I thought I had missed something.

Is this a uniform problem with ROS?
Keep tryin' its bound to work!!
-----
-----
ROOT@COSMOS> Reality.sys corrupted -- Reboot Universe (Y/N)?
>_
 
jo2jo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 969
Joined: Fri May 26, 2006 1:25 am

Tue Aug 29, 2006 12:47 am

when you say in house, non LOS

what do you mean...actually in the house? or is anteanna outside, just with out good LOS.

tks
 
User avatar
djape
Member
Member
Posts: 469
Joined: Sat Nov 06, 2004 7:54 pm
Location: Serbia

Thu Sep 07, 2006 12:07 pm

Miko, that's awesome :)

I'm glad for you guys.
If I understood, PC from inside the house with small antenna attached to wireless card was getting 4mbit/s with no LOS.
I also have license for 2.4Ghz and 5ghz and I wonder is it possible to get license for 900Mhz. Pls, if your willing to talk drop me a mail ame3amez (naopako napisano) at yahoo.com

Cheers...
I drink like a pirate and smoke like a hippie...

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], syzarday3, zer0tech and 23 guests