Community discussions

MUM Europe 2020
 
chojrak11
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 129
Joined: Sun Apr 05, 2009 10:37 am

hAP AC wireless problems

Fri Apr 08, 2016 12:35 am

Hi!

I've just unpacked my brand new hAP ac (RouterBOARD 962UiGS-5HacT2HnT). I have hard time setting it up, and I'm starting to suspect hardware problem with it. Could somebody help confirming it? I'm working with Mikrotik for several years since RouterOS version 2, so it's not PBKAC problem :)

What are the issues:
- very weak wireless signal - 2 meters from the router I have "poor" signal,
- no wireless interface for 2.4 range, only one for 5GHz,
- /system resource pci print shows "unknown device"

What I did:
- upgraded RouterOS first to 6.34.4 then to 6.35rc48
- upgraded firmware to 3.31
- installed wireless-rep package as suggested in a forum thread to resolve problem with Intel Wireless 7260; later I've confirmed that other wireless devices also have problem connecting to this router
- reset config to defaults (several times) and started from scratch, no luck so far.

Below there's a screenshot summarizing all the stuff that may be relevant. Should I return the device to seller?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
pcunite
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 945
Joined: Sat May 25, 2013 5:13 am
Location: USA

Re: hAP AC wireless problems

Fri Apr 08, 2016 1:22 am


I've just unpacked my brand new hAP AC and having a hard time setting it up ... I've been working with Mikrotik for several years since RouterOS version 2, so it's not PBKAC problem :)

What I did:
- upgraded RouterOS first to 6.34.4 then to 6.35rc48
- upgraded firmware to 3.31
What rOS did it ship with? I'll have to forgive you for putting an RC version of rOS on this new shiny unit! But your punishment has been swift.
 
kiaunel
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 211
Joined: Mon Jul 21, 2014 7:59 pm
Location: Romania

Fri Apr 08, 2016 6:50 am

Use wireless-cm2 instead of wireless-fp and You will have both wireless cards. În ac cards there is no power settings thats why your tab is empty.

Sent from my Lenovo K50a40 using Tapatalk
 
InoX
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1964
Joined: Tue Jan 09, 2007 6:44 pm

Re: hAP AC wireless problems

Fri Apr 08, 2016 4:11 pm

What rOS did it ship with? I'll have to forgive you for putting an RC version of rOS on this new shiny unit! But your punishment has been swift.
Are you the voice of God? Why are you wasting your(our) time with us?
 
User avatar
pcunite
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 945
Joined: Sat May 25, 2013 5:13 am
Location: USA

Re: hAP AC wireless problems

Fri Apr 08, 2016 4:49 pm

Are you the voice of God? Why are you wasting your(our) time with us?
Relax, having fun. The post was not directed at you.
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7604
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Fri Apr 08, 2016 4:54 pm

Even the god wastes its time with us. In case you believe in it.
 
chojrak11
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 129
Joined: Sun Apr 05, 2009 10:37 am

Re: hAP AC wireless problems

Sun Oct 16, 2016 2:05 am


I've just unpacked my brand new hAP AC and having a hard time setting it up ... I've been working with Mikrotik for several years since RouterOS version 2, so it's not PBKAC problem :)

What I did:
- upgraded RouterOS first to 6.34.4 then to 6.35rc48
- upgraded firmware to 3.31
What rOS did it ship with? I'll have to forgive you for putting an RC version of rOS on this new shiny unit! But your punishment has been swift.
Sorry for lack of response, I forgot I wrote this :-)
The unit was broken, after replacing all problems disappeared. Works like a charm, speedtest.net shows around 280 Mbps download over 802.11ac. I'm pretty okay with that for now :-)
 
Hammer
newbie
Posts: 40
Joined: Sat Sep 20, 2014 6:39 am

Re: hAP AC wireless problems

Wed Dec 14, 2016 10:46 am

Sorry for lack of response, I forgot I wrote this :-)
The unit was broken, after replacing all problems disappeared. Works like a charm, speedtest.net shows around 280 Mbps download over 802.11ac. I'm pretty okay with that for now :-)
Can you show your WIFI configuration?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests