Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
G-lox
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 19
Joined: Tue Apr 04, 2006 8:25 am
Location: South Africa

deauth problem

Sat Sep 23, 2006 11:40 am

I to have a deauth issue. RB532 with 2 x NMP-8602. The links are short 2km max and the signal is approx. -54 dbm. The card that gives issue is in AP-bridge mode with 2 clients, RB112 with same radio card. It's not a signal strength issue in this case. The clients drop every now and again, it takes about 10 mins for the link to stabilize again. It's a client network in bridge mode using WDS, ap-bridge-station, wds dynamic mode as per the mikrotik wiki example.

log snippet.

sep/22 10:20:30 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:20:33 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:20:40 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth (2 events suppressed)
sep/22 10:20:45 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:20:50 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:20:55 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:21:00 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:21:05 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:21:10 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:21:15 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:21:20 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:21:25 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:21:30 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:21:33 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:21:40 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth (2 events suppressed)
sep/22 10:21:45 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:21:50 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:21:55 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:22:00 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:22:05 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:22:10 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:22:15 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:22:20 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:22:25 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:22:30 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:22:33 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:22:40 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth (2 events suppressed)
sep/22 10:22:45 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:22:50 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:22:55 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:23:00 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:23:05 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:23:10 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:23:15 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:23:20 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:23:25 wireless,info : data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:23:30 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:23:33 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:23:40 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth (2 events suppressed)
sep/22 10:23:45 wireless,info: data from unknown device 00:02:6F:3F:77:66, sent deauth
sep/22 10:23:50 wireless,info 00:02:6F:3F:77:66@: connected, is AP, wants WDS
 
bokili
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 135
Joined: Wed Aug 16, 2006 8:52 pm

Sun Oct 01, 2006 8:52 pm

I think that nobody know answer to this problem :)
 
User avatar
BrianHiggins
Long time Member
Long time Member
Posts: 600
Joined: Mon Jan 16, 2006 6:07 am
Location: Norwalk, CT
Contact:

Sun Oct 01, 2006 10:29 pm

maybe try another card, there have been many problems reported on here with the NMP-8602's...
 
User avatar
j2sw
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 111
Joined: Mon Sep 04, 2006 5:42 am
Location: Indiana
Contact:

Thu Nov 02, 2006 3:38 am

maybe try another card, there have been many problems reported on here with the NMP-8602's...
Is this still a known issue with these cards?
 
jo2jo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 972
Joined: Fri May 26, 2006 1:25 am

Thu Nov 02, 2006 5:34 am

I think so...i'm seeing tons of this issue with 8602s and CM9s

either no beacons, join timeout, or deauth....take your pick..

anyone ever resolve this? or anykind of fix?
tks
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24609
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Thu Nov 02, 2006 1:42 pm

contact support with your supout.rif files if you have this problem. `deauth` itself means nothing, we have to know more
 
User avatar
nickb
Member
Member
Posts: 407
Joined: Thu Jan 26, 2006 6:24 pm
Location: Southeast Kansas
Contact:

Mon Apr 09, 2007 5:56 pm

I had this exact same problem this weekend. Problem started on ROS v2.9.38, persisted on 2.9.42 and 2.9.27 so I don't think it's a version bug.

I think it might be hardware problem at the AP, or a problem with the CPE.
 
User avatar
nickb
Member
Member
Posts: 407
Joined: Thu Jan 26, 2006 6:24 pm
Location: Southeast Kansas
Contact:

Tue Apr 10, 2007 7:46 pm

I'm not so sure this is a hardware problem now. Since my last post, this has happened on two other AP's, all using SR2 cards for the broadcast AP.

According to the definition of that error, this happens when the CPE thinks it is associated, but the AP thinks that it is not. Thus it sends the de-auth packet to the CPE.

It seems like, in all cases, the CPE are EZ3+ or LS2.

I'm also still waiting for a response from support, i sent an email over a day ago with my supout.rif.
 
ekkas
Long time Member
Long time Member
Posts: 562
Joined: Mon Sep 26, 2005 1:01 pm
Location: South Africa

Wed Apr 11, 2007 9:00 pm

I had similar strange behaviour at a client, just couldn't pin it down. Good signal, good ping and suddenly just dead in the air. After about a week of scratching heads, replacing cards, etc. I found out he has a wireless video transmitter from his upper floor to his lower floor. Switched that bastard off and all was 100%. Since then found another one at someone else's neighbour.
Those transmitters are evil!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 39 guests