Community discussions

MikroTik App
 
randallr
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 104
Joined: Fri Oct 13, 2006 1:01 am
Location: Texas

MT Wireless Newbie Question

Fri Oct 13, 2006 1:21 am

I've been running MT for core router for 3 years and have pretty good understanding.

Now I'm trying to use it for wireless bridge. My test setup- I have RB153 w/ R52 Atheros plugged into network switch on one side, and RB153 w/ R52 plugged into my laptop on the other side.

No problem making link, but can't ping from Laptop -> through wireless network -> office network.

Need to have an IP on both boxes, and be able to ping from laptop to network.

Have tried the WDS setup. Still can't ping across. I'm sure I'm missing something simple!!!

Thanks,
Randall
 
randallr
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 104
Joined: Fri Oct 13, 2006 1:01 am
Location: Texas

I'm getting there....

Fri Oct 13, 2006 2:52 am

I followed the link from another post to
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Transpare ... o_Networks

I now can ping from a laptop through to my wired network.

If there is an easier way to do this, please post!!!

Thanks
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6624
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Fri Oct 13, 2006 9:06 am

what do you mean by 'easier' ?
If you want to create transparent network between two segments over wireless, use WDS or EoIP. WDS is more recommended.
 
randallr
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 104
Joined: Fri Oct 13, 2006 1:01 am
Location: Texas

Fri Oct 13, 2006 2:36 pm

I've repeated the setup a couple of times for WDS and it is pretty simple.

If I want to setup as AP with several wireless clients, is this also the recomended setup?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests