Community discussions

MUM Europe 2020
 
ropeba
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 220
Joined: Sat Jul 29, 2006 4:13 pm

lost connection, got deauth (urgent help)

Thu Oct 26, 2006 12:59 pm

I have problems with link which is on 6 kilometers distance, 2,4 ghz, signal strength is -71 dbi, but every few minutes he is reconnecting. below is log:

00:04:33 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1: lost connection, no beacons
00:04:35 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1: failed to connect, join timeout
00:04:47 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1: failed to connect, got deauth: class 2 frame received (6)
00:04:59 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1: failed to connect, assoc failed: unspecified (1)
00:05:11 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1 established connection on 2467, SSID GLOBAL-LINK-PU-G
00:05:22 system,info,account user admin logged in from 10.10.0.33 via ftp
00:05:56 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1: lost connection, got deauth: authentication not valid (2)
00:05:58 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1 established connection on 2467, SSID GLOBAL-LINK-PU-G
00:06:45 system,info,account user admin logged out from 10.10.0.33 via ftp
00:14:11 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1: lost connection, got deauth: authentication not valid (2)
00:14:13 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1 established connection on 2467, SSID GLOBAL-LINK-PU-G
 
User avatar
balimore
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 892
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:38 am

Re: lost connection, got deauth (urgent help)

Thu Oct 26, 2006 3:35 pm

I have problems with link which is on 6 kilometers distance, 2,4 ghz, signal strength is -71 dbi, but every few minutes he is reconnecting. below is log:

00:04:33 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1: lost connection, no beacons
00:04:35 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1: failed to connect, join timeout
00:04:47 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1: failed to connect, got deauth: class 2 frame received (6)
00:04:59 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1: failed to connect, assoc failed: unspecified (1)
00:05:11 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1 established connection on 2467, SSID GLOBAL-LINK-PU-G
00:05:22 system,info,account user admin logged in from 10.10.0.33 via ftp
00:05:56 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1: lost connection, got deauth: authentication not valid (2)
00:05:58 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1 established connection on 2467, SSID GLOBAL-LINK-PU-G
00:06:45 system,info,account user admin logged out from 10.10.0.33 via ftp
00:14:11 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1: lost connection, got deauth: authentication not valid (2)
00:14:13 wireless,info 00:80:48:41:7C:8D@wlan1 established connection on 2467, SSID GLOBAL-LINK-PU-G
----
Hai, friend

i think not enough power for retransmite, maybe channel overloaded.. try other channel or repointing, this day i has solved like yours, since tree days ago our client stop working to connect to my gateway. now is nice...and fine..and more power...

regards
Hasbullah.com
----
 
ropeba
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 220
Joined: Sat Jul 29, 2006 4:13 pm

Thu Oct 26, 2006 10:00 pm

I try on all 13 chanels, and on every of them i have same problem


08:07:14 wireless,info wlan2: data from unknown device 00:80:48:41:7C:D5, sent deauth
08:07:14 wireless,info wlan2: data from unknown device 00:80:48:41:7C:D5, sent deauth
08:07:38 wireless,info 00:80:48:41:7C:D5@wlan2: connected, wants WDS
08:16:40 wireless,info 00:80:48:41:7C:D5@wlan2: disconnected, reassociating
08:16:40 wireless,info wlan2: data from unknown device 00:80:48:41:7C:D5, sent deauth
08:17:04 wireless,info 00:80:48:41:7C:D5@wlan2: connected, wants WDS
08:35:38 wireless,info 00:80:48:41:7C:D5@wlan2: disconnected, reassociating
08:35:38 wireless,info wlan2: data from unknown device 00:80:48:41:7C:D5, sent deauth
 
miahac
Long time Member
Long time Member
Posts: 513
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:04 pm
Location: Wichita, KS
Contact:

Fri Oct 27, 2006 1:42 am

check your wep, your probably need to switch both ends to open system.
 
jo2jo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 959
Joined: Fri May 26, 2006 1:25 am

Fri Oct 27, 2006 3:42 am

i see this all the time with WIFI customers and even some MT to MT p2p wireless connections.

all of the above has no encryption set.

Sorry i dont have an answer, just noting that i've been seeing the same thing for a long time, across many different MT wifi boxes.
 
aviper
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 187
Joined: Thu Sep 15, 2005 5:48 pm

Fri Oct 27, 2006 10:13 am

Try reset security-profile to default ...
 
ropeba
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 220
Joined: Sat Jul 29, 2006 4:13 pm

Fri Oct 27, 2006 10:21 am

security - profile is on default all the time
 
aviper
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 187
Joined: Thu Sep 15, 2005 5:48 pm

Sun Oct 29, 2006 10:31 pm

Did you try to "re-set" it to default ... I know is on default. Just set it again via telnet, ssh or new terminal (in winbox).
 
sputniki
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 50
Joined: Thu Dec 31, 2009 2:30 am

Re: lost connection, got deauth (urgent help)

Wed Jun 02, 2010 1:45 pm

I experienced some similar log-entries and the connections from client to AP lost in most cases, sometimes they came back after some minutes.
After changing the wireless card from the Routerboard to another one the problems disappeard magically :-)
Both cards are Atheros chipsets (one AR9223 and one AR9220).
 
temuri426
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 84
Joined: Fri Apr 30, 2010 1:47 pm

Re: lost connection, got deauth (urgent help)

Wed Jun 02, 2010 2:50 pm

what type of wds do you use? if it is dynamic , try staticaly configure wds links...
 
lukkes
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 163
Joined: Mon Jun 16, 2008 2:12 am
Location: Venezuela
Contact:

Re: lost connection, got deauth (urgent help)

Wed Jun 02, 2010 2:59 pm

This problem can be for many reasons, interference, poor signal, chanel overload, acces list restriction, you can post your interface wireless config, also the config on the other side, thanks
If you found this post useful don't forget about the karma viewtopic.php?f=1&t=41148

Feed Your FAITH Then Your Doubts Will Starve To Death...!!!
 
User avatar
colebert
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 187
Joined: Sun Jul 19, 2009 3:45 am

Re: lost connection, got deauth (urgent help)

Wed Jun 02, 2010 3:12 pm

yes, let's your config. screenshots in winbox are helpful as well.
Amateurs built the Ark.
Professionals built the Titanic.
 
User avatar
tgrand
Long time Member
Long time Member
Posts: 671
Joined: Mon Aug 21, 2006 2:57 am
Location: Winnipeg, Manitoba, Canada

Re: lost connection, got deauth (urgent help)

Wed Jun 02, 2010 11:08 pm

Default authenticate is unchecked on one of the devices with no entry on the access-list or connect-list.
 
AlexN
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 82
Joined: Thu Feb 18, 2010 11:02 am

Re: lost connection, got deauth (urgent help)

Fri Jun 04, 2010 9:07 am

I've got the same problem on some distant links. Thus I have clear view between wireless points, not everheaded freqency and signal strength -65/-66 dBm, CCQ 99/95. Despite this I have my link disconnected one time in several days. I using Nstream, static WDS, no encryption, default security profile (non changed), Hw. Retries = 14, On Fail Retry Time = 1000, Disconnect Timeout = 00:00:10, Tx. Power = 20 dBm. Radio module R52H. RouterOS ver. 4.9.
 
lukkes
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 163
Joined: Mon Jun 16, 2008 2:12 am
Location: Venezuela
Contact:

Re: lost connection, got deauth (urgent help)

Fri Jun 04, 2010 1:11 pm

I've got the same problem on some distant links. Thus I have clear view between wireless points, not everheaded freqency and signal strength -65/-66 dBm, CCQ 99/95. Despite this I have my link disconnected one time in several days. I using Nstream, static WDS, no encryption, default security profile (non changed), Hw. Retries = 14, On Fail Retry Time = 1000, Disconnect Timeout = 00:00:10, Tx. Power = 20 dBm. Radio module R52H. RouterOS ver. 4.9.
tell me your distance and ACK...
If you found this post useful don't forget about the karma viewtopic.php?f=1&t=41148

Feed Your FAITH Then Your Doubts Will Starve To Death...!!!
 
AlexN
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 82
Joined: Thu Feb 18, 2010 11:02 am

Re: lost connection, got deauth (urgent help)

Fri Jun 04, 2010 1:16 pm

Distance - 2,3 km. You need no ACK when you using Nstream with disabled CSMA.

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 21 guests