Community discussions

MUM Europe 2020
 
devrim
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 51
Joined: Fri Sep 02, 2005 12:37 am

Nstreme2 Question?

Sat Nov 11, 2006 8:26 pm

Hi,

I am tried to understand how Nstrame2 operate...
http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/2. ... #4.13.21.5
Have explanation how to configure Nstreme2.

But also i read some treat that say you can't use Nstreme2 with WDS!

So my question is If we have two RB532(Assume name A & B) and configure Nstreme2 as detailed above. Set A lan interface ip 10.0.0.1 and B lan interface ip to 10.0.0.2 this is enough to communicate from A to B or oposite way?

As i understand in Nstreme2 setup we must use two wlan interface and i think its not possible to group 3 interface together(Wlan1, Wlan2 & Lan0) . Or its possible to bridge nstreme interface to lan?


Thanks for your reply..
devrim
 
User avatar
Equis
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 888
Joined: Mon Jun 06, 2005 6:48 am

Sun Nov 12, 2006 10:21 am

I don't think wds (AP - AP) will work
AP- Station WDS will work (I think)


Id recommend using l2tp with eiop over the top (see manual)

:-)
 
devrim
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 51
Joined: Fri Sep 02, 2005 12:37 am

Sun Nov 12, 2006 12:04 pm

Thanks Equis,

But as you know EoIP need ip in both point..
I must explain my situation more deep..

Let consider system configuration like below.
________ A ____________________ B ____________
LAN->| Mt Server | <--Nstreme2--->| Mt Client|->LAN

As you know Nstreme2 use two Wlan interface to communication. One of them used as Transmit and another to Receive.

I want to set A side Lan address 10.0.0.1
I want to set B side Lan address 10.0.0.2

There are 3 interface use in communication(Lan,Wlan1 and Wlan2) . Its not possible to group interfaces in bridge.

So how to know MT A access MT B over Nstreme?
Do i need aditional config for this situation? Proxy-arp or another thing?

Is it possible to bridge Nstreme2 interface with Lan interface?

Thanks..
devrim

Ps: At this time our devices not arrived. Teorically i tried to understand operation. Sorry if this questions are dummy.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests