Page 1 of 1

Just blew 2 cm9s in a row

Posted: Sun Nov 12, 2006 10:44 am
by Equis
Hello

On one of my busy links (Rb500 with 1 cm9 and a 5.8 26dbi grid) My cm9 just lost about 30di

I put another one in and 1 hour later same thing.

What could this be? Bad RB? Bad power?

:-)

Posted: Mon Nov 13, 2006 4:34 am
by jp
Could be bad coax pigtail or poor pigtail connection to the cm9 too.

Posted: Mon Nov 13, 2006 12:53 pm
by normis
the pigtail is not touching any metal parts on the card? and you have not overriden the tx-power setting to something exessive?

Posted: Mon Nov 13, 2006 11:16 pm
by Equis
Hello

No The pigtail is clear.
I always use default or lower setting (law)

Thanks

Posted: Tue Nov 14, 2006 7:43 pm
by spire2z
I had this problem just the other day! I thought I had blown a CM9 but after replacing it worked for a while but same as you after a few hours again v low signals.

My solution was to replace pigtail and re seal N-connector and also blocked up the holes in the bottom of MikroTik outdoor case. No probs since!

I did wonder if the holes were the problem in winter damp weather?