Community discussions

 
moep
newbie
Topic Author
Posts: 48
Joined: Mon Jul 02, 2012 2:12 pm

Huawei E3372 (non-Hi-Link) Reboot Problem

Tue May 09, 2017 12:45 am

I have massive problems with Huawei E3372-153 LTE-USB-Sticks in non-Hi-Link Mode (they are ppp interfaces).
When the router is rebootet the ppp interface does not come up anymore.

What does not solve the problem:
- another reboot
- USB power reset of modem (will it be 1 second, 5 seconds, 60 seconds or 600 seconds)
- disabling and reenabling the ppp interface
- unplugging the lte stick and replugging

What does "solve" the problem:
- removing the power completely from the routerboard and reapplying power

This problem occurs with hAP ac lite and NetMetal 5.
It occured with v6.39 and v6.39.1.
UPDATE: The problem does not exist in v6.38.5

If I send
 /interface ppp-client info LTE user-command=AT^RESET
the same issue occurs without rebooting the router.

Please solve that problem.
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3425
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: Huawei E3372 (non-Hi-Link) Reboot Problem

Tue May 09, 2017 11:22 am

please contact support@mikrotik.com with a support output file from working state in v6.39.1 and then another file after reboot where it doesn't work.
 
moep
newbie
Topic Author
Posts: 48
Joined: Mon Jul 02, 2012 2:12 pm

Re: Huawei E3372 (non-Hi-Link) Reboot Problem

Tue May 09, 2017 8:26 pm

please contact support@mikrotik.com with a support output file from working state in v6.39.1 and then another file after reboot where it doesn't work.
will do
 
moep
newbie
Topic Author
Posts: 48
Joined: Mon Jul 02, 2012 2:12 pm

Re: Huawei E3372 (non-Hi-Link) Reboot Problem

Tue May 09, 2017 9:40 pm

done
awaiting reply :)
 
stuka
just joined
Posts: 4
Joined: Tue May 30, 2017 9:11 am

Re: Huawei E3372 (non-Hi-Link) Reboot Problem

Tue May 30, 2017 9:48 am

Dear support i try configure on RB951g-2nd + e3372 (hilink and no hilink) - test both

I onfigured properly ppp connection, i have internet , but when i start downloading something big around 1gb mikrotik brake's connection

when i reboot it everything working good again till i start downloading again...testeed with hilink and with no hilink version , on hilink version when i try dowloading something and mikrotik brake connection i canot ping hilink gateway (software on mikrotik are : 6.39.1. modems are testet on laptop and working good , also tested with other mikrotik (rb951 normal version not 1Gbit ) and also working fine

Also tested with default configuration (restore to default setting's - still this same issue - braking connection after downloading something .

please let me know what i can do

thx
Arek

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 42 guests