Community discussions

MikroTik App
 
flameproof
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 80
Joined: Tue Sep 01, 2015 3:17 pm

mANTBox 19s dropping speed to zero

Thu Aug 31, 2017 6:04 pm

Hi all,

I have an mANTBox 19s, with 19 connected SXT 5s, and I see the following, every so often the total throughput drops to zero. Have tried various combinations of HW retries, protection modes, etc. and see changes in throughput, but the drops are still there:
Screenshot at Aug 31 17-02-14.png
Any explanation for this?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
popeyedcookie
just joined
Posts: 16
Joined: Fri Jul 07, 2017 7:20 pm

Re: mANTBox 19s dropping speed to zero

Thu Aug 31, 2017 7:11 pm

Just curious, how is your whole wireless interface setup?
 
flameproof
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 80
Joined: Tue Sep 01, 2015 3:17 pm

Re: mANTBox 19s dropping speed to zero

Fri Sep 01, 2017 10:47 am

The current config is:
 0  R name="W_AP" mtu=1500 l2mtu=1600 mac-address=********* arp=enabled disable-running-check=no interface-type=Atheros AR9888 radio-name="*******"
      mode=ap-bridge ssid="********" area="" frequency-mode=manual-txpower country=no_country_set antenna-gain=0 frequency=5200 band=5ghz-onlyn
      channel-width=20/40mhz-Ce scan-list=default wireless-protocol=802.11 rate-set=default
      supported-rates-a/g=6Mbps,9Mbps,12Mbps,18Mbps,24Mbps,36Mbps,48Mbps,54Mbps basic-rates-a/g=6Mbps max-station-count=2007 distance=dynamic tx-power=30
      tx-power-mode=all-rates-fixed vlan-mode=no-tag vlan-id=1 wds-mode=disabled wds-default-bridge=none wds-default-cost=100 wds-cost-range=50-150
      wds-ignore-ssid=no update-stats-interval=disabled bridge-mode=enabled default-authentication=yes default-forwarding=no default-ap-tx-limit=0
      default-client-tx-limit=0 wmm-support=enabled hide-ssid=no security-profile=poa wps-mode=push-button station-roaming=enabled disconnect-timeout=3s
      on-fail-retry-time=100ms preamble-mode=both compression=no allow-sharedkey=no station-bridge-clone-mac=00:00:00:00:00:00 ampdu-priorities=0
      guard-interval=any ht-supported-mcs=mcs-0,mcs-1,mcs-2,mcs-3,mcs-4,mcs-5,mcs-6,mcs-7,mcs-8,mcs-9,mcs-10,mcs-11,mcs-12,mcs-13,mcs-14,mcs-15,mcs-16,mcs-17,mcs-
                 18,mcs-19,mcs-20,mcs-21,mcs-22,mcs-23
      ht-basic-mcs=mcs-0,mcs-1,mcs-2,mcs-3,mcs-4,mcs-5,mcs-6,mcs-7 vht-supported-mcs=mcs0-9,mcs0-9,mcs0-9 vht-basic-mcs=mcs0-7 tx-chains=0,1 rx-chains=0,1
      amsdu-limit=8192 amsdu-threshold=8192 tdma-period-size=2 nv2-queue-count=2 nv2-qos=default nv2-cell-radius=30 nv2-security=disabled nv2-preshared-key=""
      nv2-mode=dynamic-downlink nv2-downlink-ratio=50 nv2-sync-secret="" hw-retries=2 frame-lifetime=100 adaptive-noise-immunity=ap-and-client-mode
      hw-fragmentation-threshold=disabled hw-protection-mode=none hw-protection-threshold=512 frequency-offset=0 rate-selection=advanced
      multicast-helper=default multicast-buffering=enabled keepalive-frames=enabled pci-info="00:00.0"
Have changed to N-only and seeing the same effects. I can improve throughput by adjusting settings, but the complete cut-offs happen no matter what.
 
mistry7
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1400
Joined: Tue Oct 13, 2009 11:57 am
Location: Germany

Re: mANTBox 19s dropping speed to zero

Fri Sep 01, 2017 10:17 pm

What is your Country?
Did you check that the Channel is free?
 
flameproof
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 80
Joined: Tue Sep 01, 2015 3:17 pm

Re: mANTBox 19s dropping speed to zero

Fri Sep 01, 2017 10:22 pm

We have tried all settings, it doesn't matter if the channel is free or not. We see this on quite clean links. It'd be nice to have a spectrum analysis tool like Ubiquiti has in AirOS 8...
 
User avatar
popeyedcookie
just joined
Posts: 16
Joined: Fri Jul 07, 2017 7:20 pm

Re: mANTBox 19s dropping speed to zero

Tue Sep 05, 2017 5:49 pm

Why are you running 80211n? We have way better performance with NV2 you just have to set the CPE's to any protocol or NV2. By running NV2 you wont have the random laptops and cell phones trying to connect. Here's what we do different that you can try.
Channel width set to 20MHz
Protocol NV2
TDMA Period Size 3ms
Max Distance set to the farthest CPE
TX Power Mode = default (You have to be careful when setting it to all rates fixed)
And we have Default Auth turned off and run a access list with the CPE macs.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 15 guests