Community discussions

MUM Europe 2020
 
jalokim
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 76
Joined: Thu Dec 07, 2006 1:39 pm
Location: PL, Tychy
Contact:

RB112+R52+PPPoE=Problem ;)

Thu Dec 07, 2006 1:45 pm

Hello,

It is my first post in this forum, so I would like to welcome all of You.

I have one problem with MT as an AP.
When I'm connecting with Interner by normal TCP/IP (RB112 is just AP, other MT is installed on normal PC and used as router) every thing is ok.

But when I'm authorizing by PPPoE pages are loaded veeeery slowly. I'm assume that issue is connected with MTU, MRU.

My question is. How to set up these values ?

Thanks,
TOL

P.S.
PPPoE server is installed on PC, not RB112. When I'm using ethernet there is no such problem by the time of PPPoE connection.
 
User avatar
nickb
Member
Member
Posts: 407
Joined: Thu Jan 26, 2006 6:24 pm
Location: Southeast Kansas
Contact:

Thu Dec 07, 2006 10:55 pm

I presume that the RB112 is functioning merely as a bridge, then? Definately take a look at all of your MTU's and make sure they are accurate. The sub-interfaces should be 1500, and the pppoe server should hand out 1480 or 1488.
 
jalokim
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 76
Joined: Thu Dec 07, 2006 1:39 pm
Location: PL, Tychy
Contact:

Fri Dec 08, 2006 12:26 am

I presume that the RB112 is functioning merely as a bridge, then? Definately take a look at all of your MTU's and make sure they are accurate. The sub-interfaces should be 1500, and the pppoe server should hand out 1480 or 1488.
Nickb, thanks for the answer.

Is it only thing that I can do ?
What else I can do to speed up connections and their stability ?

When I had Planet 1966 it worked perfect. After changing it to MT problems started :(

MJ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 45 guests