Community discussions

MUM Europe 2020
 
HellMind
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 146
Joined: Mon Jun 26, 2006 11:58 pm

Help with 2 bridges

Fri Dec 15, 2006 5:00 am

I need to connect the point A with B ( 3-4km)
and B with C 150m

I'm gonna use RB112 with R52 at 2.4ghz. bridge mode

so
A:
RB112 (station wds mode)
R52
DIRECTIONAL ANTENNA 24dbi

C:
RB112 (station wds mode)
R52
DIRECTIOANL ANTENNA 15dbi

B: (bridge) (dunno if can be done like this, 2 antenna 1 R52)
RB112 (station wds mode)
R52
DIRECTIONAL ANTENNA 24dbi (main antenna port)
DIRECTIOANL ANTENNA 15dbi (aux antenna port)


I don't know those places yet, I should calculate +- the cost ,
So, don't know how the cost will vary if A B C are in a line with B in the middle or etc.

Recommend me your setup.


Thank you
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6617
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Fri Dec 15, 2006 8:50 am

You can use two antennas on one wireless card in the way, when one antenna is serving one part of the clients and another antenna is serving another part of the clients.
Two wireless card antennas connectors might be used, if you want to use two anntenas one only for receive and another for transmit, it will not give any significant gain compare with using single antenna.
If you will have more than one WDS peer per wireless interface, traffic will be distribured respectively 1/x per WDS peer. x - number of the WDS peers.
Station-wds cannot establish communication with station-wds.Station-wds can connect to ap-bridge or bridge (allows connection only for one wireless client).
Make sure that RB112 will be enough to maintain all AP operations.
 
Connor9220
newbie
Posts: 25
Joined: Fri May 19, 2006 6:23 am

Re: Help with 2 bridges

Fri Dec 15, 2006 6:49 pm

B: (bridge) (dunno if can be done like this, 2 antenna 1 R52)
RB112 (station wds mode)
R52
DIRECTIONAL ANTENNA 24dbi (main antenna port)
DIRECTIOANL ANTENNA 15dbi (aux antenna port)
You MIGHT get this to work like this.. But, I don't think so, your best bet is to install another R52 or CM9 in the second slot and use 2 radios.. because, you don't have to switch between transmit and receive, so your bandwidth won't suffer near as much..
 
User avatar
Chofex
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 142
Joined: Mon Mar 27, 2006 7:03 am
Location: San Rafael, Mendoza, Argentina

Sun Dec 17, 2006 5:58 am

I think is better to establish an AP on point A, and clients on both B and C "looking at" A.
If you bridge them all using WDS, it'll work.
I'm doing more or less the same, but I have more than 2 clients looking at the AP! :D

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests