Page 1 of 1

CAPsMAN over DSL

Posted: Tue Feb 06, 2018 5:35 pm
by ik3umt
Is it possible to manage two AP that reside geographically away from CAP manager by a DSL line ?

Image

Each location wifi user must use the related DSL line to surf the web. (no clients traffic managed by CAPsMAN)

Thanks

Re: CAPsMAN over DSL

Posted: Tue Feb 06, 2018 6:39 pm
by cdiedrich
Yes.
Just add the (reachable) address of the manager to the remote CAPs config while leaving "discovery interface" blank, select "local fowarding" in datapath and configure your vlans wisely at each site.

-Chris

Re: CAPsMAN over DSL

Posted: Fri Feb 09, 2018 5:03 pm
by ik3umt
Thank you,

Should I configure a tunnel for CAP purpose , or manager can be reachable with a simple port-forwarding ?

Re: CAPsMAN over DSL

Posted: Wed Feb 14, 2018 10:09 am
by ibrahimcherif
there are two scenarios, if the DSL1 and DSL2 are on the same subnet which is provided by the ISP then yes you can simply reach the other side using Layer3 and specifying the capsman manager ip.
if the DSL1 and DSL2 and not within the same subnet (intranet) and you have a public ip on first side, then simply create a vpn tunnel and others caps a\can join your capsman.
hope this answers your question.