Community discussions

MikroTik App
 
CREATIVELINK
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Thu Nov 30, 2006 1:32 pm

Hidden SSID

Fri Feb 16, 2007 4:32 pm

please i need to know how can i make a hidden SSID i just check the hidden ssid box on the wireless interface but when i do scan i SEE ' it



any help
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Fri Feb 16, 2007 5:24 pm

/in wi set <interface name here> hide-ssid=yes 
 
CREATIVELINK
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Thu Nov 30, 2006 1:32 pm

Sat Feb 17, 2007 9:19 am

/in wi set <interface name here> hide-ssid=yes 
i still can see it in the scan
 
User avatar
balimore
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 892
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:38 am

Sat Feb 17, 2007 3:59 pm

/in wi set <interface name here> hide-ssid=yes 
i still can see it in the scan
---
i think mikrotik much cleber will see hide and unhide ssid :wink:
but other wireless can't see mikrotik when hide-ssid=yes

Hasbullah.com
---
 
spire2z
Long time Member
Long time Member
Posts: 517
Joined: Mon Feb 14, 2005 2:48 am

Sat Feb 17, 2007 8:25 pm

Probably because the ssid is configured into your computer. Try removing it from your list of configured ssid and try scanning again :)
 
User avatar
ivaring
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 92
Joined: Sun Dec 24, 2006 3:25 pm
Contact:

Mon Feb 19, 2007 10:18 am

Right!.
If you configured in past that SSID, your PC will be always seeing that SSID.

I had that problem solved.

Regards.
 
CREATIVELINK
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Thu Nov 30, 2006 1:32 pm

Mon Feb 19, 2007 10:24 am

Right!.
If you configured in past that SSID, your PC will be always seeing that SSID.

I had that problem solved.

Regards.
NO . im using MT to scan in dlink 2100ap i see the mac of the wireless card but hidden ssid , in MT i see the SSID normaly
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Mon Feb 19, 2007 10:40 am

i just cannot get it, where is the problem?

you are scanning from MT your wireless and you see your Dlinks SSID and MAC address, but ssid should be hidden?

is your MT set to same ssid?
 
CREATIVELINK
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Thu Nov 30, 2006 1:32 pm

Mon Feb 19, 2007 10:45 am

i just cannot get it, where is the problem?

you are scanning from MT your wireless and you see your Dlinks SSID and MAC address, but ssid should be hidden?

is your MT set to same ssid?
sir ,

i have this scenario ,

MT1 (wirreless interface with hidden SSID)

Dlink (as Access Point Client when i scan from her i see only the mac of MT1 )

MT2 (as Access Point Clinet when i scan i see the SSID of MT1 Normaly )


i need to hide MT1 SSID for all Scan from any device


Please Advice
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Mon Feb 19, 2007 10:50 am

MT has this feature that it can get any ssid no matter it is hidden or no, at least using snooper you can get ssid if there is any traffic going on.
 
User avatar
balimore
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 892
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:38 am

Mon Feb 19, 2007 10:58 am

i just cannot get it, where is the problem?

you are scanning from MT your wireless and you see your Dlinks SSID and MAC address, but ssid should be hidden?

is your MT set to same ssid?
sir ,

i have this scenario ,

MT1 (wirreless interface with hidden SSID)

Dlink (as Access Point Client when i scan from her i see only the mac of MT1 )

MT2 (as Access Point Clinet when i scan i see the SSID of MT1 Normaly )


i need to hide MT1 SSID for all Scan from any device


Please Advice
----
I think you are true,
cause it option is hide-ssid=yes, and not for mac-address :wink:
and for me that methode is not problem.

regards
Hasbullah.com
----
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24556
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Mon Feb 19, 2007 2:47 pm

in simple words - other devices will not see your SSID if you hide it. other MT will be able to see it.
 
CREATIVELINK
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Thu Nov 30, 2006 1:32 pm

Fri Feb 23, 2007 2:05 pm

thanks for your help all
 
hckr00t
newbie
Posts: 39
Joined: Fri Nov 04, 2005 2:41 am
Location: luxembourg

hide ssid

Tue Feb 27, 2007 4:59 pm

when you hide SSID people normaly wont see it ...
some software can see only the mac address (ex: netstumbler) can see the mac address of the AP that is transmiting the signal ..
so users can't actually connect to the mac address only ...
and as about d-link software on winxp .. it can also see the mac address of the access point .. but still can't connect .. i've tried it many times.
cheerz
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3439
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: hide ssid

Tue Feb 27, 2007 5:38 pm

when you hide SSID people normaly wont see it ...
some software can see only the mac address (ex: netstumbler) can see the mac address of the AP that is transmiting the signal ..
so users can't actually connect to the mac address only ...
and as about d-link software on winxp .. it can also see the mac address of the access point .. but still can't connect .. i've tried it many times.
cheerz
In windows usually you should activate the profile which has that specific ssid specified and it will connect to it. But it also depends on your wireless clients aplication.

Who is online

Users browsing this forum: LSan83 and 27 guests