Community discussions

 
doctor12th
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Sat Nov 14, 2015 2:07 pm

hAP ac² superchannel

Thu Feb 07, 2019 4:20 pm

Hello,
i was doing some controlled tests using hAP ac² and RB951G-2Hnd.
I discovered that despite
/interface wireless info allowed-channels interface=wlan2
says

interface: wlan2 

  channels: 2312/20-Ce/gn,2317/20-Ce/gn,2322/20-Ce/gn,2327/20-Ce/gn,2332/20-Ce/gn,2337/20-Ce/gn,2342/20-Ce/gn,2347/20-Ce/gn,2352/20-Ce/gn,2357/20-Ce/gn,2362/20-Ce/gn,2367/20-Ce/gn,2372/20-Ce/gn,2377/20-Ce/gn,2382/20-Ce/gn,2387/20-Ce/gn,2392/20-Ce/gn,2397/20-Ce/gn, 

            2402/20-Ce/gn,2407/20-Ce/gn,2412/20-Ce/gn,2417/20-Ce/gn,2422/20-Ce/gn,2427/20-Ce/gn,2432/20-Ce/gn,2437/20-Ce/gn,2442/20-Ce/gn,2447/20-Ce/gn,2452/20-Ce/gn,2457/20-Ce/gn,2462/20-Ce/gn,2467/20-Ce/gn,2472/20-Ce/gn,2477/20-Ce/gn,2482/20-Ce/gn,2487/20-Ce/gn, 

            2492/20-Ce/gn,2497/20-Ce/gn,2502/20-Ce/gn,2507/20-Ce/gn,2512/20-Ce/gn,2517/20-Ce/gn,2522/20-Ce/gn,2527/20-Ce/gn,2532/20-Ce/gn,2537/20-Ce/gn,2542/20-Ce/gn,2547/20-Ce/gn,2552/20-Ce/gn,2557/20-Ce/gn,2562/20-Ce/gn,2567/20-Ce/gn,2572/20-Ce/gn,2577/20-Ce/gn, 

            2582/20-Ce/gn,2587/20-Ce/gn,2592/20-Ce/gn,2597/20-Ce/gn,2602/20-Ce/gn,2607/20-Ce/gn,2612/20-Ce/gn,2617/20-Ce/gn,2622/20-Ce/gn,2627/20-Ce/gn,2632/20-Ce/gn,2637/20-Ce/gn,2642/20-Ce/gn,2647/20-Ce/gn,2652/20-Ce/gn,2657/20-Ce/gn,2662/20-Ce/gn,2667/20-Ce/gn, 

            2672/20-Ce/gn,2677/20-Ce/gn,2682/20-Ce/gn,2687/20-Ce/gn,2692/20-Ce/gn,2697/20-Ce/gn,2702/20-Ce/gn,2707/20-Ce/gn,2712/20-Ce/gn 
           
I can't use channels above 2472Mhz .
Is it an hardware or software limitation?
 
quarros
just joined
Posts: 4
Joined: Wed Sep 20, 2017 10:28 pm

Re: hAP ac² superchannel

Thu Feb 21, 2019 4:33 pm

If you have a device made for the USA than it is factory locked thanks to the FCC regulations implemented in 2015-2016.
https://assets.documentcloud.org/docume ... r-nprm.pdf
 
erlinden
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 173
Joined: Wed Jun 12, 2013 1:59 pm

Re: hAP ac² superchannel

Thu Feb 21, 2019 4:44 pm

What country have you selected? And have you selected regulatory-domain?
 
doctor12th
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Sat Nov 14, 2015 2:07 pm

Re: hAP ac² superchannel

Fri Feb 22, 2019 8:18 pm

I selected no_country_set .... How can i check if it's the International version or US version?
 
whitbread
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 108
Joined: Fri Nov 08, 2013 9:55 pm

Re: hAP ac² superchannel

Fri Feb 22, 2019 11:19 pm

Well - try to look at your postal address first. ;-)
 
doctor12th
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Sat Nov 14, 2015 2:07 pm

Re: hAP ac² superchannel

Sun Feb 24, 2019 2:24 am

Well - try to look at your postal address first. ;-)
Ahahaha I buyed from online shop but u guess it's international version but if I use >2472mhz channel, the mikrotik rb951g-2hnd can't see the HAP AC2( if I use >2472 channel on rb951g-2hnd and hap lite, the connection works)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests