Community discussions

MikroTik App
 
finger1811
just joined
Topic Author
Posts: 1
Joined: Mon Mar 26, 2007 11:10 pm

help with routes - solved

Mon Mar 26, 2007 11:15 pm

"AP2" is connected to "AP1" is connected to "My PC" is connected to modem (wlan router - Siemens SE555)
Now I am new to mikrotik but i think that my routes are good, but i cannot ping modem from "My PC".
If my routes are wrong please correct them or i have hardvare problem.



AP2 (ap - 192,168,5,1, station - 192.168.1.2, lan - 192.168.6.1)
AP1 (ap - 192.168.0.1, apbridge - 192.168.1.1, lan - 192.168.2.1)
My PC (station - 192.168.0.2, lan - 192.168.3.1, public - 192.168.4.1)

AP2---AP1---My PC---Modem(10.0.0.1)

Routes

AP2
DCA 192.168.1.0/24
DCA 192.168.5.0/24
DCA 192.168.6.0/24
S A 192.168.1.0/24 - 192.168.1.1
S A 192.168.2.0/24 - 192.168.1.1
S A 0.0.0.0/24 - 192.168.1.1

AP1
DCA 192.168.0.0/24
DCA 192.168.1.0/24
DCA 192.168.2.0/24
S A 192.168.5.0/24 - 192.168.1.2
S A 192.168.6.0/24 - 192.168.1.2
S A 192.168.3.0/24 - 192.168.0.2
S A 192.168.4.0/24 - 192.168.0.2
S A 0.0.0.0/24 - 192.168.0.2

My PC
DCA 192.168.0.0/24
DCA 192.168.3.0/24
DCA 192.168.4.0/24
S A 192.168.1.0/24 - 192.168.0.1
S A 192.168.2.0/24 - 192.168.0.1
S A 10.0.0.0/24 - 192.168.4.1
S A 0.0.0.0/24 - 192.168.4.1

thanks
Last edited by finger1811 on Tue Mar 27, 2007 10:44 pm, edited 1 time in total.
 
bushy
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 140
Joined: Thu Oct 20, 2005 11:56 pm
Location: Ireland

Re: help with routes

Tue Mar 27, 2007 1:49 am

Routes

AP2
DCA 192.168.1.0/24
DCA 192.168.5.0/24
DCA 192.168.6.0/24
S A 192.168.1.0/24 - 192.168.1.1 <<<<<<<<<<< remove
S A 192.168.2.0/24 - 192.168.1.1 <<<<<<<<<<< remove
S A 0.0.0.0/24 - 192.168.1.1 <<<<<<change

AP1
DCA 192.168.0.0/24
DCA 192.168.1.0/24
DCA 192.168.2.0/24
S A 192.168.5.0/24 - 192.168.1.2
S A 192.168.6.0/24 - 192.168.1.2
S A 192.168.3.0/24 - 192.168.0.2 <<<<< remove
S A 192.168.4.0/24 - 192.168.0.2 <<<<< remove
S A 0.0.0.0/0 - 192.168.0.2 <<<<< change

My PC
DCA 192.168.0.0/24
DCA 192.168.3.0/24
DCA 192.168.4.0/24
S A 192.168.1.0/24 - 192.168.0.1
S A 192.168.2.0/24 - 192.168.0.1
S A 192.168.5.0/24 - 192.168.0.1 <<<<<<< ADD
S A 192.168.6.0/24 - 192.168.0.1 <<<<<<< ADD

S A 10.0.0.0/24 - 192.168.4.1 <<<<<<< REMOVE THIS
S A 0.0.0.0/0 - 192.168.4.254 <<<<<<< change

Change the IP of the modem to 192.168.4.254 and

EITHER a) add routes to it
or b) do masq/nat at "my pc"

Who is online

Users browsing this forum: McSee and 28 guests