Community discussions

 
ranscurt
just joined
Topic Author
Posts: 1
Joined: Mon Jul 14, 2014 6:53 pm

Single VLAN Bridge to Bridge

Sat Jul 06, 2019 1:59 am

So I have a Mikrotik RB 3011 in my current test environment and I am trying to get VLAN 40 which is tagged at the AP connected to my Staff Bridge 192.168.x.x/24 to take dhcp from the Guest bridge 172.16.x.x/23. I have easily set up vlan to work on the same bridge, or by adding a switch external to the RB to get the VLAN to cross over at the switch. But I would like to be able to get the VLAN to traverse the bridges on the mikrotik itself if possible. Searched the forums and tried a few things, gave up for awhile and now coming back to it. I am sure it is a config setting that I am just missing and any help would be appreciated.

Thanks.
 
User avatar
CZFan
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1258
Joined: Sun Oct 09, 2016 8:25 pm
Location: South Africa, Randburg
Contact:

Re: Single VLAN Bridge to Bridge

Fri Jul 12, 2019 1:37 am

You should be looking at using a single bridge, then separating the staff and guest networks using VLAN's and firewall rules.

Below article should help
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Bridge_VLAN_Table
MTCNA, MTCTCE, MTCRE & MTCINE
 
anav
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2833
Joined: Sun Feb 18, 2018 11:28 pm
Location: Nova Scotia, Canada

Re: Single VLAN Bridge to Bridge

Mon Jul 15, 2019 6:25 pm

Another excellent reference.........
viewtopic.php?f=13&t=143620
I'd rather manage rats than software. Follow my advice at your own risk! (Sob & mkx forced me to write that!)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests