Page 1 of 1

How to create station/client bridge without WDS?

Posted: Tue Apr 10, 2007 1:57 am
by advantz
I'm sure this is posibble... but I don't know how... :P
I know this is beyond the standards 802.11 won't allow this...

I heard that mac nat can do this...
Need guide to do this..
Thank you

Posted: Tue Apr 10, 2007 8:23 am
by tneumann
RouterOS 3.0-beta is the first version to have that feature, 2.9 and earlier don't.

--Tom

Posted: Tue Apr 10, 2007 9:39 am
by jurisv
as alternative use EoIP tunel from station to AP and bridge it on AP, in client bridge with ethernet ...

Posted: Thu Apr 12, 2007 11:21 am
by leonj
RouterOS v3.x will have station-pseudo-bridge mode for this. That will enable you to put the client side's wireless and ethernet interfaces in a bridge to form a type of transparent bridge. Because of the protocol limitation in 802.11, if plain station mode is put in a bridge with ethernet, a mac address issues comes up.

I'd also say the best to get past this would be an EoIP tunnel betwteen the AP and client and then put the EoIP and ethernet interface in a brdige.

Easy.. : :lol: