Community discussions

MikroTik App
 
vk7zms
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 227
Joined: Thu Jun 29, 2006 3:01 am
Location: Hobart, Tasmania
Contact:

frequent disconect/reconnect from one CPE

Wed Apr 11, 2007 3:32 pm

I have an RB500 with SR2 card as AP and a dozen or so RB112 with CM9 cards as CPE devices. For some reason one of the CPE's keepd disconnecting and reconnecting. I have included a log extract below. I would very much appreciate any suggestions as to the ause of the problem. Signal strength is ok at -74. AP is running 2.9.38 an CPE is running 2.9.42. The scenario below happens several times a minute.

log extract
23:21:19 wireless,info 00:15:6D:53:92:18@wlan2-2.4GHz-MF->TT1: lost
connection, extensive data loss
23:21:19 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: STA starts scanning
23:21:20 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: STA scan over, results:
23:21:20 wireless,debug 00:15:6D:53:92:18: on 2422 SSID fkt
23:20:12 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: delaying scanning
23:20:13 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: STA starts scanning
23:20:15 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: STA scan over, results:
23:20:15 wireless,debug 00:15:6D:53:92:18: on 2422 SSID fkt
caps 0x421 rates 0xf basic 0x1 MT: yes
23:20:15 wireless,debug 00:0B:6B:36:9B:BC: on 2447 SSID tt2
caps 0x421 rates 0xf basic 0x1 MT: yes
23:20:15 wireless,debug 00:50:FC:D7:03:0C: on 2462 SSID zbx caps 0x1 rates
0xf basic 0xf MT: no
23:20:15 wireless,debug 00:0B:6B:36:9B:3E: on 2417 SSID TMN caps 0x421
rates 0xf basic 0x1 MT: yes
23:20:15 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: must select network
23:20:15 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: 00:15:6D:53:92:18 failed to
join recently
23:20:15 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: no network that satisfies
connect-list, by default choose with strongest signal
23:20:15 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: failed to select network
23:20:15 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: delaying scanning
23:20:16 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: STA starts scanning
23:20:18 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: STA scan over, results:
23:20:18 wireless,debug 00:15:6D:53:92:18: on 2422 SSID fkt
caps 0x421 rates 0xf basic 0x1 MT: yes
23:20:18 wireless,debug 00:0B:6B:36:9B:BC: on 2447 SSID tt2
caps 0x421 rates 0xf basic 0x1 MT: yes
23:20:18 wireless,debug 00:50:FC:D7:03:0C: on 2462 SSID zbx caps 0x1 rates
0xf basic 0xf MT: no
23:20:18 wireless,debug 00:0B:6B:36:9B:3E: on 2417 SSID TMN caps 0x421
rates 0xf basic 0x1 MT: yes
23:20:18 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: must select network
23:20:18 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: no network that satisfies
connect-list, by default choose with strongest signal
23:20:18 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: selected 00:15:6D:53:92:18,
SSID fkt on 2422
23:20:18 wireless,info 00:15:6D:53:92:18@wlan2-2.4GHz-MF->TT1 established
connection on 2422, SSID fk.tasmanet.com.au
23:21:19 wireless,info 00:15:6D:53:92:18@wlan2-2.4GHz-MF->TT1: lost
connection, extensive data loss
23:21:19 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: STA starts scanning
23:21:20 wireless,debug wlan2-2.4GHz-MF->TT1: STA scan over, results:
23:21:20 wireless,debug 00:15:6D:53:92:18: on 2422 SSID fkt
 
User avatar
shavvox
just joined
Posts: 11
Joined: Mon Apr 02, 2007 6:34 pm
Location: Missouri

Re: frequent disconect/reconnect from one CPE

Wed Jul 18, 2007 9:03 pm

Was there a resolution to this problem?

I am experiencing the same exact problem.
 
vk7zms
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 227
Joined: Thu Jun 29, 2006 3:01 am
Location: Hobart, Tasmania
Contact:

Re: frequent disconect/reconnect from one CPE

Thu Jul 19, 2007 6:44 am

Hmm - well I increased the "disconnect timeout" (under advanced in winbox) from 3 seconds to 5 seconds - It fixed the issue, but probably not the cause???

Hope this helps
 
User avatar
shavvox
just joined
Posts: 11
Joined: Mon Apr 02, 2007 6:34 pm
Location: Missouri

Re: frequent disconect/reconnect from one CPE

Thu Jul 19, 2007 6:52 am

Thanks for the response. I will give it a try...
 
User avatar
ivaring
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 92
Joined: Sun Dec 24, 2006 3:25 pm
Contact:

Re: frequent disconect/reconnect from one CPE

Fri Jul 20, 2007 10:51 am

I had same problem in past, I fixed it enhancing my SNR ratio (2 much signal power).

Regards.

Who is online

Users browsing this forum: 0202007407, bpwl, Khavis, McSee, npero, tippenring and 30 guests