Community discussions

MUM Europe 2020
 
User avatar
chvdr
Member
Member
Topic Author
Posts: 403
Joined: Thu Sep 22, 2005 8:53 pm

misteriously happends randomply... SOLVED!

Tue Jun 26, 2007 10:53 pm

xr5 vs. sr5. 42km distance, 37Mbps bandwidth test, usually good signal levels, everything works fine, but several times dayly for 10 minutes we have logs such as follows:
===========AP-site================
04:07:17 wireless,debug wlan1: 00:15:6D:XX:XX:XX attempts to connect 
04:07:17 wireless,debug wlan1: 00:15:6D:XX:XX:XX in local ACL, accept 
04:07:17 wireless,info 00:15:6D:XX:XX:XX@wlan1: connected 
04:07:18 wireless,info 00:15:6D:XX:XX:XX@wlan1: disconnected, extensive data loss 
04:07:21 wireless,debug wlan1: 00:15:6D:XX:XX:XX attempts to connect 

==========Client-site==============
22:13:47 wireless,debug wlan2: failed to select network 
22:13:47 wireless,debug wlan2: delaying scanning 
22:13:49 wireless,debug wlan2: STA starts scanning 
22:13:50 wireless,debug wlan2: STA scan over, results: 
22:13:50 wireless,debug 00:15:6D:XX:XX:X1: on 5250 SSID MANIA caps 0x421 
    rates 0x3f00 basic 0x100 MT: yes 
signal level goes + 10 dBm, packet loss...

is there anybody can help


regards,
C. G.
 
Superdust
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 182
Joined: Mon Jun 11, 2007 3:24 pm

Re: misteriously happends randomply... SOLVED!

Wed Jun 27, 2007 10:03 pm

What was the actual problem?
 
User avatar
chvdr
Member
Member
Topic Author
Posts: 403
Joined: Thu Sep 22, 2005 8:53 pm

Re: misteriously happends randomply... SOLVED!

Thu Jun 28, 2007 1:07 pm

What was the actual problem?
the problem is that nobody in this forum can help you in problems like that... or ain't nobody want to help you.

now seriously: big noise arround ap. on frequency quite different from our. problem solved with bigger dishes, sr5 replaced with xr5 and nstreme removed from link.

thank you for interest.

regards,
C. G.
 
cal361
just joined
Posts: 9
Joined: Tue Jun 06, 2006 12:52 am

Re: misteriously happends randomply... SOLVED!

Fri Jun 29, 2007 7:17 am

I am having a simliar problem on a PtMP system running XR2s to Compex 802.11g clients in 10mhz channels.

So far turning off "The Dude" helped the problem. However, I have seen a few clients recieved signal at the AP drop by 10db on occasion still.

I am pretty sure the volume of traffic being lower since shutting off Dude has helped. I am not saying Dude was the problem, but my problem occurs much less since shutting it off.

I'm working on finding the actual problem still, but my link is 100% better now. No disconnects for 48+ Hours.
 
boardman
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 260
Joined: Fri May 28, 2004 11:10 pm
Location: Mexico
Contact:

Re: misteriously happends randomply... SOLVED!

Sun Jul 01, 2007 8:21 am

What was the actual problem?
problem solved with bigger dishes, sr5 replaced with xr5 and nstreme removed from link.

thank you for interest.

regards,
C. G.
Any idea why nstreme was causing that behaviour? Did you tested the setup with the bigger dishes, XR5´s but WITH nstreme enabled?

- We are experiencing similar behave on a 53Km PtP link with Xr5´s and nstreme, I haven try it without nstreme since they say for those kind of shots nstreme is necesary .... mmmh

Best

Jorge Boardman
 
User avatar
chvdr
Member
Member
Topic Author
Posts: 403
Joined: Thu Sep 22, 2005 8:53 pm

Re: misteriously happends randomply... SOLVED!

Sun Jul 01, 2007 9:44 am

sure, we have...
dishes 1,5m both sites, signal level between 52 and 83!!! working fine with levels under 80, but... we need 30Mbit link and sometimes smt. goes wrong. i still have no any idea what's going on.
regards,
C. G.

Who is online

Users browsing this forum: Andrejm and 20 guests