Community discussions

MikroTik App
 
Fasterski
just joined
Topic Author
Posts: 9
Joined: Sun Dec 23, 2018 8:07 pm

LtAP mini on Rogers network

Thu Oct 22, 2020 4:21 am

Hi there,

I have been trying to get this unit to work with Roger's sim (CANADA) card. This card is from a mobile phone with substancial data plan. I have been using it on old 3G modem for years, recently wanted to bump the speed to the remote location and bought LtAP mini . I have not been able to get the mini to go on the Rogers network. I can see the LTE interface try to connect but then it quits with some network messages. (I can get the exact message). At this point I'm just trying to figure out if there is a known limitation of using this unit with Rogers SIMs.

I have tried in portable hotspot devices and various phones and it all works but fails in LtAP mini . Any help would be apprecitated. Chers
 
User avatar
krafg
Long time Member
Long time Member
Posts: 672
Joined: Sun Jun 28, 2015 7:36 pm

Re: LtAP mini on Rogers network

Fri Oct 23, 2020 2:57 am

LtAP mini with which LTE interface?

1) R11e-LTE
2) R11e-LTE6
3) R11e-LTE-US
4) R11e-4G

Regards.
If you want to know my network, you can find it here.

Image
 
Fasterski
just joined
Topic Author
Posts: 9
Joined: Sun Dec 23, 2018 8:07 pm

Re: LtAP mini on Rogers network

Sat Oct 24, 2020 4:17 pm

hi

it is the R11e-LTE-US
 
Fasterski
just joined
Topic Author
Posts: 9
Joined: Sun Dec 23, 2018 8:07 pm

Re: LtAP mini on Rogers network

Tue Nov 17, 2020 2:06 am

anyone?
 
User avatar
SiB
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1191
Joined: Sun Jan 06, 2013 11:19 pm
Location: Poland

Re: LtAP mini on Rogers network

Tue Nov 17, 2020 11:49 am

LtAP mini . I have not been able to get the mini to go on the Rogers network. I can see the LTE interface try to connect but then it quits with some network messages. (I can get the exact message).
Documentation: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/LTE

Compare latest firmware: R11e-LTE-US v16.02.183961

Enable LOGs & Monitor changes in LTE parameters: viewtopic.php?f=7&t=155945&p=821262#p821047
In Script, Enable first line and disable second one to enable all parameters to log.
MTCNA + MTCRE + MTCINE | ~600 users at ~150 RouterBoards in EMEA | Telegram: @SiB_PL
WinBox Tip: F6 works as ALT+TAB | Gliffy.com - free network schematic | prnt.sc - free ScreenShot software
I will be at MUMEUROPE Prague on ?? ?? 202?
 
User avatar
krafg
Long time Member
Long time Member
Posts: 672
Joined: Sun Jun 28, 2015 7:36 pm

Re: LtAP mini on Rogers network

Thu Nov 19, 2020 7:41 pm

I see that your card supports all frequencies, but you need make sure that the towers that you connect are in these bands:

Image

On Android with SignalCheck Pro app you can see the band that you are connected:

Image

As you can see on notification bar, it says "LTE 7 -106", 7 means the band that are you connected.

Regards.
If you want to know my network, you can find it here.

Image

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 32 guests