Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
CZFan
Forum Guru
Forum Guru
Topic Author
Posts: 1891
Joined: Sun Oct 09, 2016 8:25 pm
Location: South Africa, Randburg
Contact:

RBLHGR - R11e-LTE6_V026 - Packet loss

Fri Nov 20, 2020 2:06 pm

Hi,
If anyone has upgraded their LTE devices to version R11e-LTE6_V026 from V20, please let me know if you experiencing problems.

I upgraded 2 x RBLHGR devices last night, both at same location but using different LTE service providers. These devices has been installed and configured about 3 months ago and was working good, use to get +- 30Mb/s up / down.

I am getting excessive packet loss on both to example 8.8.8.8, see screenshot below. I don't know if this is just currently caused by the service providers, but with 2 service providers it seems unlikely. These devices also face different directions, so not sharing a tower, etc.

Also, if anyone can point me in the direction to revert back to V20 and where V20 can be downloaded from
packet loss.JPG
Lte Info -1.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
MTCNA, MTCTCE, MTCRE & MTCINE
 
User avatar
SiB
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1213
Joined: Sun Jan 06, 2013 11:19 pm
Location: Poland

Re: RBLHGR - R11e-LTE6_V026 - Packet loss

Fri Nov 20, 2020 3:05 pm

You can only ask support@mikrotik.com or https://mikrotik.com/support .
As user I can confirm that connectivity works .

Some users have problem with
* massive disconnection
* no work sim cards
* send sms not work and disconnect lte1
* DL+DL not sum speeds
* traceroute show only end target host and we not se any host between lte1 and target

Those are what I know, 50% of them are in Support right now and I help then with this cases.
MTCNA + MTCRE + MTCINE | ~600 users at ~150 RouterBoards in EMEA | Telegram: @SiB_PL
WinBox Tip: F6 works as ALT+TAB | Gliffy.com - free network schematic | prnt.sc - free ScreenShot software
I will be at MUMEUROPE Prague on ?? ?? 202?
 
User avatar
CZFan
Forum Guru
Forum Guru
Topic Author
Posts: 1891
Joined: Sun Oct 09, 2016 8:25 pm
Location: South Africa, Randburg
Contact:

Re: RBLHGR - R11e-LTE6_V026 - Packet loss

Fri Nov 20, 2020 3:14 pm

Thank you @SiB, also for assisting Mikrotik with these issues.

Call has been logged, SUP-34275

If you need any more info from my side, please do not hesitate
MTCNA, MTCTCE, MTCRE & MTCINE
 
User avatar
SiB
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1213
Joined: Sun Jan 06, 2013 11:19 pm
Location: Poland

Re: RBLHGR - R11e-LTE6_V026 - Packet loss

Fri Nov 20, 2020 5:31 pm

Call has been logged, SUP-34275
At JIRA MikroTik support portal you can share your case with me by SHARE and type info@sibex.it

Best Regards
Marcin (SiB) Przysowa
MTCNA + MTCRE + MTCINE | ~600 users at ~150 RouterBoards in EMEA | Telegram: @SiB_PL
WinBox Tip: F6 works as ALT+TAB | Gliffy.com - free network schematic | prnt.sc - free ScreenShot software
I will be at MUMEUROPE Prague on ?? ?? 202?
 
User avatar
SiB
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1213
Joined: Sun Jan 06, 2013 11:19 pm
Location: Poland

Re: RBLHGR - R11e-LTE6_V026 - Packet loss

Mon Nov 23, 2020 3:27 am

Wait, do you really check the "packet loss" using only 1 ping result ??
Image

I hope you know the LAST HOP in traceroute is proper for packet loss, all prev can drop 100% of icmp and your traffic to end-point can be 100% proper.
If you want show some problem then please give us better feedback, from 25 or 50 pings example.

Example of my fav app to that job, 60sec of testing
My ISP HIDE ALL hops between me and end-point, or maybe fw 026 do that :)
Image

Your signals in LTE are avr-weak, low CQI not give you a good speed.
MTCNA + MTCRE + MTCINE | ~600 users at ~150 RouterBoards in EMEA | Telegram: @SiB_PL
WinBox Tip: F6 works as ALT+TAB | Gliffy.com - free network schematic | prnt.sc - free ScreenShot software
I will be at MUMEUROPE Prague on ?? ?? 202?
 
User avatar
CZFan
Forum Guru
Forum Guru
Topic Author
Posts: 1891
Joined: Sun Oct 09, 2016 8:25 pm
Location: South Africa, Randburg
Contact:

Re: RBLHGR - R11e-LTE6_V026 - Packet loss

Tue Nov 24, 2020 8:32 pm

Wait, do you really check the "packet loss" using only 1 ping result ??
...

No, I did a normal "ping" to 8.8.8.8, had lots of timeouts, just had this screenshot available to post at the time.
...
I hope you know the LAST HOP in traceroute is proper for packet loss, all prev can drop 100% of icmp and your traffic to end-point can be 100% proper.
...
Please correct me if I am wrong, then I should see 100% timeouts for each hop, not 75% per hop as in the case of my screenshot?
MTCNA, MTCTCE, MTCRE & MTCINE
 
User avatar
SiB
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1213
Joined: Sun Jan 06, 2013 11:19 pm
Location: Poland

Re: RBLHGR - R11e-LTE6_V026 - Packet loss

Tue Nov 24, 2020 10:09 pm

Please correct me if I am wrong, then I should see 100% timeouts for each hop, not 75% per hop as in the case of my screenshot?
Important it's only last one result.
Example for doing traceroute to btest.mt.lv give you:
Image

You can see that Oracle Cloud have not package loose.
Telekom who connect Frankfurt and Riga have no loss.
Some last ISP host give 100% loose.
Last one internet host works properly with 0% loss.
MTCNA + MTCRE + MTCINE | ~600 users at ~150 RouterBoards in EMEA | Telegram: @SiB_PL
WinBox Tip: F6 works as ALT+TAB | Gliffy.com - free network schematic | prnt.sc - free ScreenShot software
I will be at MUMEUROPE Prague on ?? ?? 202?

Who is online

Users browsing this forum: McSee and 64 guests